Táborok

Táborainkat élmény alapon szervezzük, különféle művészeti ágak köré szervezve tematikusan (színház-, képző-, és filmművészet). Fontosnak tartjuk, hogy a napi 4-5 terápiás óra mellett jusson idő a felszabadut játékra és kikapcsolódásra is, az iskolai tanév végeztével. A táborokba való bejutáskor előnyt élveznek azok a gyerekek, akik már járnak hozzánk, vagy a Napraforgó Házba, illetve szakmai közösségünk szakemberei ajánlásával érkeznek.

Akik eddig még nem jártak a Murmóban, azoknak egy első interjún kell részt venniük (szülők és gyermkek). Ha egy csoport új gyerekekből tevődik össze, akkor egy próba délutánon vesznek részt a tábor előtt 2-3 héttel. Erre azért van szükség, hogy a tábor vezetői módszerválasztásukkal célirányosabban fel tudjanak készülni a gyermekek speciális szükségleteire/igényeire.

A tábor befejezésére is nagy hangsúlyt fektetünk, közös zárást szervezünk a családok számára, ahová várjuk a szülőket és a testvéreket egyaránt. Egyéni indokolt esetekben lehet ettől eltérés. A tábor utolsó napján a délután folyamán szülő konzultációkat tartunk, ahol visszajelzünk a gyermekükről, és átgondoljuk további javaslatainkat.

Táboraink napirendje:

Beérkezés: 9.00- 9.30 között megérkezés.  Első alkalommal mindenképpen a szülőkkel együtt várjuk a gyerekeket.

Foglalkozások és szabad játék: 9.30- 12.30. Tízórai 10.30 körül.

Ebéd: 12.30-13.00  menzán

Foglalkozások és szabad játék: 13.00-15.30 A délutáni program része a relaxáció.

Uzsonna és napzárás: 15.30 - 16.00

Távozás: Délután 16.00- 16.15 között.

Jelentkezés módja: Emilben a murmomail@gmail.com címen illetve facebook oldalunkon. Tárgymegjelölésben kérjük beleírni a tábor nevét. Az első e-mail beérkezése után kiküldjük a jelentkezési lapot, és a szülői nyilatkozatot a táborozáshoz.

Helyfoglalási díjat és a jelentkezési lap kitöltését a tábor előtt 1 hónappal kérjük elküldeni és befizetni.

Táborainkat támogatja Az Egészséges Lelkű Pro-Juventa Alapítvány, amihez támogatási kérelem formájában benyújthatják igényüket a rászorulók.

SZERETETTEL VÁRJUK TÁBORAINKBAN!

PECSÉTVARÁZS– grafikai nyomatok,  2019. június 24-28.

Grafikai tábor 10 – 14 éves gyerekeknek a Murmóban

Várjuk azokat a gyerekeket, akik szeretnek rajzolni, alkotni, vágynak új technikák megismerésére. Ritka alkalom, hogy egyedi grafikai eljárásokat ismerhetnek és tanulhatnak meg az eziránt érdeklődő kalandvágyók.

Ami biztosan lesz: barangolás a fantázia birodalmában, varázstollak, pecsétkészítés, nyomhagyás, monotípia, papírnyomat, hidegtű, linómetszet, tárlatlátogatás, múzeumpedagógiai program és a hét végén egy kiállítás – saját művekből. Erre szeretettel hívjuk és várjuk a szülőket, nagyszülőket is.
A táborban annyi gyereket fogadunk csak, hogy lehetőség legyen mindenkire odafigyelni, egyéni képességei és érdeklődése szerint találunk ki fejlesztő játékokat, feladatokat az alkotáson kívül fennmaradó időben.
A  képzőművészet-terápia révén érzelmi, indulati életük fejlesztésére is hangsúlyt fektetünk, valamint lehetőség nyílik a gyerekek mélyebb megismerésére is.

A tábor maximális kapacitása 10 fő.

A tábor költségei: A tábor teljes ára tartalmaz napi háromszori étkezést meleg ebéddel, az utolsó napon egy kiállítás a gyermekek alkotásaiból, és konzultációt a gyermek aktuális pszichés állapotáról, javaslatot a továbbiakra. Saját nyomataikat, eredeti grafikáikat haza is vihetik a gyerekek.

A tábort vezető szakmeber több, mint két évtizede szervez hasonló tematikájú heteket és nagy tapasztalatra tett szert művészeti hetek lebonyolításában olyan gyerekekkel is, akiknek nehezen megy a csoporthoz, szabályokhoz való alkalmazkodás.

Táborvezető: Komáromi Erzsébet Katalin művészetterapeuta, textilművész


TITKOS AJTÓ  2018-ban nem tartjuk meg

Élmény alapú személyiségfejlesztő tábor a dráma eszközeivel kamaszoknak 

Táborunkban  várjuk azokat a 9-13 éves gyerekeket, akik az iskola befejeztével szeretnének titkokat, különféle rejtélyeket megfejteni izgalmas helyszíneken barangolva a XII. kerület rejtőzködő terein. Mindeközben vágynak egy kicsit nagyobb magabiztosságra, önbizalomra, jó társaságra, sok jókedvre.

A táborban annyi gyereket fogadunk csak, hogy lehetőség legyen mindenkire odafigyelni, egyéni képességei és érdeklődése szerint találunk ki fejlesztő játékokat, feladatokat. A gyermekek feszültségoldása, szociális és kommunikációs skilljeik fejlesztését célozzuk meg, amit a részvevők csak játék formájában tapasztalnak meg.

A táborban a drámaterápia, drámapedagógia, meseterápia, fórum színház eszközeit felhasználva erősítjük a gyerekek feszültséggel teli helyzetekkel szembeni megküzdési repertoárját, megtanítunk alapvető relaxálási technikákat, amelyeket alkalmazhatnak maguk is a tábor után is.

A tábort összeszokott szakemberek vezetik, akik korábban már több bentlakós és napközis művészeti tábort, fesztivált is nagy sikerrel lebonyolítottak.

A tábor maximális kapacitása 12 fő.

Ami biztosan lesz: fagyizás, nutellás kenyeres szendvics, lufi fújás, mágikus szappanbuborék fújás, varázstollak, titkos rejtekhelyek feltárása, sok játék, improvizáció, zenék hallgatása, közös alkotás, egy kis kockulással.

A tábor költségei: A tábor teljes ára tartalmazza a napi háromszori étkezést meleg ebéddel. Színházi nevelési foglalkozást, színházlátogatási programot, családi közös nyomozó játékot az utolsó napon, és konzultációt a gyermek aktuális pszichés állapotáról.

Táborvezetők: Pap Erika gyermek-és ifjúsági szakpszichológus,szimbólumterapeuta, Benkő Imola Orsolya  rendező, drámapedagógus     


FOROG A FILM 

Filmkészítő tábor 12-15 éves gyerekeknek a Murmóban

Ha érdekel a filmkészítés, gyere a táborba! Az egy hetes program résztvevői ki fogják választani a készítendő film műfaját, kitalálják a sztorit, felépítik a szereplők figuráit, elkészítik a forgatókönyvet és végül leforgatják a filmet. A jelentkezők maguk készítik a jelmezeket és a kellékeket, folyamatosan dokumentálják a tábor eseményeit, werk fotókat, klipeket, interjúkat készítenek egymással. A stábban mindenki megtalálhatja helyét. Aki játszani szeret, szerepet kap, akit a képek, montázsok érdekelnek operatőr lesz. Akinek a fantáziája erős komolyabban alakíthatja a forgatókönyvet, aki határozott, tud irányítani és átlátja a nagy szerkezeteket, lehet majd a rendező a vágó.

A filmkészítés társasjáték, a teendők kooperációt követelnek a résztvevőktől, tehát az együtt töltött idő a filmes alapfogalmak megtanulásán túl, és a remélhetőleg elkészülő film nyújtotta sikerélmény mellett, közösségépítésre is alkalmas.

A jelentkezőktől azt kérjük, hogy a tábormegbeszélésre hozzanak magukkal egy néhány perces filmet, amit készíthetnek kamerával, telefonnal egyaránt. Megkötés nincs, de íme néhány témajavaslat:

  • dokumentáld egy napod
  • készíts klipet a kedvenc számodra
  • csinálj családtörténeti interjút
  • mutasd be kedvenc időtöltésedet
  • mutasd be a legjobb barátod
  • mutasd be mit utálsz a legjobban
  • mutasd be a lakóhelyed, a lakásod, a szobád
  • mutasd be a kedvenc hősöd

… és legfőképpen csinálj olyan filmecskét, amilyet csak akarsz!

A tábor maximális kapacitása 13 fő.

A tábor költségei: A tábor teljes ára tartalmazza a napi háromszori étkezést meleg ebéddel.

Táborvezetők: Komáromi Erzsébet Katalin művészetterapeuta, textilművész, Kresalek Gábor

Ha unod a banánt, válaszd a kamerát!


Továbbá szeretettel ajánljuk a Napraforgóház táborait melyekre a honlapjukon lehet jelentkezni!