Programjaink


Antanténusz művészetterápiás program

Mobil programunkkal azokat a gyerekeket szeretnénk speciális terápiás eszközeinkkel támogatni, akik pszichiátriai osztályon, esetleg pszichiátriai gondozóban megfordultak súlyos pszichés állapotaik miatt, és mindennapjaikat gyermekotthonban vagy átmeneti otthonban élik.
Kórházban szerzett tapasztalataink alapján látjuk, hogy az egészségügyi rendszer által nyújtható diagnosztikus és rövid terápiás intervenciók nem biztosíthatják a megbillent személyiség megfelelő stabilizálását, különösen nem az intézeti gyermekek körében, akik nehéz körülmények közé kerülnek vissza a kórházi ápolás után is. Fontosnak tartjuk, hogy a traumatizált gyermekekkel folyatott munka hosszabb távon és hatékonyan folytatódjon a kórházi kezelést követően is. Ezért a gyerekek saját lakóintézményében szeretnénk velük csoportos terápiát folytatni. Képzőművészetterápiás, zeneterápiás és drámaelemekre épített művészetterápiával dolgozunk.
Küldetésünk másik pillére az őket foglalkoztató túlterhelt és sokszor kiégett személyzet támogatása. Kiégés elleni csoportok szervezésével kívánjuk segíteni a gyermekotthonban dolgozó kollégáinkat.

Szülő csoport

Problémás gyermeke van, aki fejlesztésre szorul? Nem tudja kivel megbeszélni aggályait? Szorong és aggódik a gyermeke miatt? Havonta egy alkalommal két pszichológus vezetésével önsegítő szülő csoportot indítunk, olyan szülők számára, akiknek a gyermeke fejlesztésre jár vagy valamiért sok fejtörést okoz a szülők számára. 
 

Tematikus interaktív szülő csoport

Meghirdetett témával félévente kétszer tematikus előadássorozatunk keretében tájékozódhat a szülőket leginkább foglalkoztató témákban (pl.: tanulási nehézség, evési problémák csecsemőkorban, alvászavarok, média használat gyerekkorban, internet, stb.)

 

< Vissza a kezdőoldalra