KERTECSKÉMBEN KISMACSKA – komplex művészetterápiás csoport iskolába készülő gyermekeknek

KERTECSKÉMBEN KISMACSKA – komplex művészetterápiás csoport iskolába készülő gyermekeknek

KOMPLEX művészetterápiás csoport iskolába készülő gyermekeknek

A csoportban komplex művészet- és zeneterápiás módszerek biztonságos, játékos közegében lehetőséget adunk a gyerekeknek az önkifejezésre, maguk megismerésére, kísérletezésre valamint a kommunikációs és szociális készségek gyakorlására.

Történetek, mesék, a fantázia, a mozgás és zenei improvizáció eszközeivel dolgozunk 30 héten át. Különböző mesekarakterek segítségével a fantázia birodalmában ismerkedünk meg a gyermekeket mélyen foglalkoztató gondolatokkal, érzésekkel.

Fő célunk az óvodából iskolába történő átmenettel kapcsolatos érzelmi gátak, feszültségek oldása, megküzdési stratégiák felkínálása és mozgósítása. Művészeti eszközökkel, zenével, ritmussal, mozgással támogatjuk az idegrendszer érését, fejlesztjük a koncentrációt, a memóriát, a figyelmet és a tanuláshoz szükséges részképességet. Élményeken, tapasztalatokon keresztül segítjük a gyerekeket a szabályok és a szabadság közti egyensúly keresésében, az egyén és a közösség közti személyes harmónia és biztonság megtalálásában. Az 50 perces alkalmak tematikusan felépítettek a gyermekek életkori és érzelmi szükségleteit figyelembe véve.

Olyan 6-7 éves óvodásokat várunk a csoportba, akiknek nehezen megy a szülőktől való elválás, az óvodai közösségbe való beilleszkedés, nehezen találnak barátokat és gyakran az agressziót választják a kapcsolatteremtéshez. Olyan gyerekek is csatlakozhatnak, akiknek beszédfejlődési problémáik vannak, szorongással küzdenek és a teljes szobatisztaság még nem alakult ki.

A heti csoportfoglalkozásokon való részvétel feltétele az előzetes szülőkonzultáció.

VEZETIK:
Komáromi Erzsébet Katalin művészetterapeuta, pszichopedagógus, iparművész ,
Kovács Petra komplex művészetterapeuta, zeneterapeuta

Maximális csoportlétszám: 6-8 fő
Alkalom díja: 6000Ft

JELENTKEZÉS: murmomail@gmail.com
A kommunikáció könnyítése érdekében kérjük, hogy az email tárgyába kérjük, írják bele, hogy “Kismacska csoport”! Köszönjük!

Event Timeslots (1)

Szerda
-
Kertecskémben kismacska
KOMPLEX művészetterápiás csoport iskolába készülő gyermekeknek
Cirill Cirill

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük