KINCSES SZIGET

KINCSES SZIGET

képzőművészet-terápiás csoport 10-14 éves gyermekeknek

A Pro Juventa Alapítvány által támogatott képzőművészet-terápiás csoport. Bekerülés módja a ’Ki jön az én házamba?’programon keresztül.

Programunk fő célkitűzése, hogy a gyermekpszichiátrián kezelt gyerekeknek hosszú távú művészetterápiás segítséget nyújtsunk. Ehhez egy jól működő és szakmailag elismert közösséghez csatlakoztunk, MRE Bethesda Gyermekkórház Pszichoszomatikus részlegével szoros együttműködésben keressük meg és kínáljuk fel a legoptimálisabb terápiás formákat azon gyermekek számára, akiknek az állami egészségügy már nem tud további segítséget nyújtani. Mindezt a MRE Bethesda Gyermekkórház Pszichoszomatikus részlegének osztályvezetőjével minden ponton előre egyeztettük, és megbeszéltük, hogy a gyerekek csoportba kerülése folyamatosan biztosított legyen.

Célcsoportunk a pszichoszomatikus betegek, valamint hangulatzavarokkal, személyiség- fejlődési elakadásokkal, magatartás zavarral küzdők, egyéb szorongásos zavarokban szenvedő gyermekek, akik éppen elhagyták a gyermekpszichiátriai osztályt és állapotuk stabilizálásához elengedhetetlenül szükséges egy megtartó, hosszú távú terápia.

Ha a csoport felállás megengedi, hasonló indikációval befogadhatunk máshonnan is gyerekeket.

Vezeti: Komáromi Erzsébet Katalin művészetterapeuta, pszichopedagógus, iparművész
Maximális csoportlétszám: 6-8 fő

Event Timeslots (1)

Csütörtök
-
Művészetpszichoterápiás Csoport (kapcsolódási nehézségek, magatartási és hangulati problémák) MOL támogatott csoport kiskamasz