ZAJADONG – közös(ségi) zene ovisoknak

ZAJADONG – közös(ségi) zene ovisoknak

Játék közben a gyerekek rengeteg élményt gyűjtenek a tempó, a hangmagasság, a hangszín, a hangok hosszúságának hatásáról a kialakuló zenére. Kipróbálhatnak többféle hangszert és zenei szerepet (karmester, zeneszerző, zenész, szólista). Ezek a tapasztalatok a későbbiek során segíteni fogják a gyerekeket abban, hogy a zenén keresztül könnyen kapcsolódjanak saját belső világukhoz és kisebb nagyobb közösségekhez. A módszer lényege a szabályok és a szabadság közötti egyensúly, amely mindig a gyerekek aktuális igényeit követi. Az egyes játékokhoz kidolgozható variációk száma végtelen, így egy egyszerű zenei alapanyagra (pl egy ismert versre, dallamra, motívumra) a gyerekek ötletei alapján rengeteg játékot építünk.

Az ovisoknál az érdeklődő szülőket is szeretettel várom a csoportban. Nem a gyerekek segítőiként, hanem önálló, kreatív játékosokként tudtok bekapcsolódni a zenei játékokba. Ezzel egyrészt – akárcsak a társasjátékoknál – segítitek, hogy a gyerekek érzékeljék a zenei játék kereteit, lehetőségeit és idővel önálló játékosokká érjenek. Másrészt azért is javaslom a szülőknek a részvételt, mert a közös Zajadongos élmények alapján a játékokat, élményeket így haza is tudjátok vinni és otthon tudjátok továbbfejleszteni, ha jól esik.

A csoport szakkörszerűen működik, a tanév végéig az iskolai szüneteken kívül hetente egyszer találkozik. A családoktól a próbaóra után elköteleződést fogok kérni, mert a gyerekek úgy tudnak szabadon kibontakozni, ha számíthatnak egymásra és a közös alkotó időre. Megtanulják, kivel mi és hogyan működik és közösen építik a csoport zenei tapasztalatait, és azt is, hogy hol találtak közös vagy egyéni hangokat.

Előzetes konzultáció alapján speciális nevelési igényű gyerekeket is fogadunk a csoportban.

A Zajadong foglalkozásokon való részvétel díja (szülő+gyerek) 2000 Ft/alkalom (az alacsonyabb jövedelműek támogatott részvételi díjáról a foglalkozásvezetőnél lehet érdeklődni)

Foglalkozásvezető: Kovács Petra komplex művészetterapeuta,
közösségi zeneterapeuta, Sáry-módszer oktató

Helyszín: Murmo, Budapest, XII.kerület, Győri út 2/c
Kapcsolat és csoportbeosztás : kreativ.zenei(kukac)gmail.com

Event Timeslots (1)

Hétfő
-
Zajadong
Játék közben a gyerekek rengeteg élményt gyűjtenek a tempó, a hangmagasság, a hangszín, a hangok hosszúságának hatásáról a kialakuló zenére. Kipróbálhatnak többféle hangszert és zenei szerepet (karmester, zeneszerző, zenész, szólista).