DISZ-KÓ , RGM – Figyelem és végrehajtó funkciók fejlesztése zenével

DISZ-KÓ , RGM – Figyelem és végrehajtó funkciók fejlesztése zenével

Forma: Fejlesztő

Probléma fókusz: Pszichomotoros tempo, figyelem, koncentráció, munkamemória, feladattartás, tanulási készségek fejlesztése zenével, ritmussal, mozgással.

Módszertan:  Neurológiai zeneterápia, RGM.

Tanulási nehézségekkel, diszlexiával, diszkalkuliával és diszgráfiával, a figyelemzavarral veszélyeztetett gyermekek számára speciális zenés-, ritmusos-, mozgásos neurokognitív fejlesztő foglalkozásaink 2019 szeptemberétől folytatódnak a Murmóban.

Ronnie Gardiner módszerre építő fejlesztő korosztályos csoportjaink a Murmo Szakpszichológiai és Művészetterápiás Központban neuropszichológiai szupervízióval működnek. Szükség esetén a csoportba járó gyerekek diagnosztikája megoldott.

A foglalkozásokat a Ronnie Gardiner Módszer (RGM) alapján építjük fel, melynek lényege, hogy egyszerre használ audio-, verbális-, vizuális-,taktilis-és mozgásos ingereket, amely tréningezi az idegpályákat, érleli az idegrendszert. Zenére végzett speciális koreográfiákat tanulunk, amelyek fejlesztik a motoros és kognitív képességeket, a memóriát és a koncentrációt, miközben a terápiás hatás érdekében zenével és a ritmussal segít a motiváció és az együttműködés fenntartásában.

A foglakozásokon a zenei és mozgásos elemek közös fejlesztésével a gyerekek kreatívitását és játékos energiáit is bevonjuk a folyamatba.

Alkalmak száma:  Hetente egyszer, lassú nyílt csoport működési rendszerében.

Csoport vezetője: Kovács Petra, komplex művészetterapeuta, zeneterapeuta, RGM mesterterapeuta

Maximális létszám: Min 4 max 6 fő

Életkor: 11-14 éves korosztály.

A csoportra jelentkezni az alábbi e-mail címen lehetséges: diszko@murmo.hu

Event Timeslots (1)

Csütörtök
-