MINI KILÁTÓ – Lotilko program része (16-18 éves korosztály)

MINI KILÁTÓ – Lotilko program része (16-18 éves korosztály)

Ide olyan kamaszok jelentkezését várjuk, akik összezavartnak, gyakran lehangoltnak vagy épp túlzottan felpörgettetnek érzik magukat akár kiváltó ok nélkül, gyermekpszichiátriai kezelés alatt állnak akár a Murmóban, akár másik intézménynél. Nem találják helyüket a közösségben, nincsenek barátaik, gyakran váltakozó kapcsolataik vannak, vagy nincsenek barátaik, és emiatt magányosnak, kiközösítettnek tartják magukat. Várjuk akkor is, ha úgy érzi, nem tudja kifejezni érzéseit, így nem érti meg senki, vagy éppen állandóan félreértik. A csoporton való részvételhez nem kell kézügyesség és jártasság a művészetekben, de aki részt vesz az alkalmakon, biztosan kipróbálhatja a játékos kedvű alkotás örömét, és gyönyörködhet az alkotásokban. Használunk olajpasztellt, porpasztellt, temperát, akrilt, ceruzát és sok más olyan eszközt, amiről nem gondolnánk, hogy alkotás is készülhet belőle, és még segíthet önmagunk megismerésében is.

A csoportban a személyiség ép részeire építve egy elfogadó és megtartó kortárs közeget biztosítunk, amelyben az alkotás során átélt élmények segítik a résztvevők fejlődését, önmaguk belső világa és a környező világ kapcsolatainak pontosabb érzékelését, megértését.

Forma: Képzőművészet-terápiás csoport

Problémafókusz: Gyermekpszichiátriai problémák. Pszichoszomatikus beteg gyerekek (organikus ok nélküli ájulás, fejfájás, szédülés, amnézia, gyomorbántalmak, végtagfájdalmak), autizmus spektrumzavarral élő gyerekek (magasan funkcionáló autizmus, késői diagnózis), hangulatzavarokkal, személyiségfejlődési elakadásokkal, evészavarral, figyelem- és magatartászavarral küzdő, valamint egyéb szorongásos zavarokban szenvedő gyermekek és kamaszok, akik éppen elhagyták a gyermekpszichiátriai osztályt, és állapotuk stabilizálásához elengedhetetlenül szükséges egy megtartó, hosszú távú terápia.

A csoportba járó gyermekekkel és családjaikkal 10 hetekre szerződünk, és intenzív együttműködési formában dolgozik a csoport vezetője és az egyéni terapeuta a családdal. A Lotilko program család szintű munkáját nem a családterapeuták viszik, valamint a szülőknek MBT szülőtréningben is részt kell venniük. 

Módszertan: Komplex képzőművészet-terápiás csoport pszichoterápiás fókusszal.

Alkalmak száma: Hetente egyszer, lassú, nyílt csoport működési rendszerében. Ha az induláskor összeáll a csoportlétszám, akkor a program végéig zárt csoportként működik, ami azt jelenti, hogy év közben nem lehet hozzá kapcsolódni.

Csoport vezetője: Pálos Anna képzőművészet-terapeuta, képzőművész

Létszám: Min. 4, max. 5 fő

Életkor: 16-18 éves korosztályA csoportra jelentkezni csak a Lotilko programon keresztül lehet. Érdeklődni a lotilkoadmin@murmo.hu e-mailcímen lehet. 

Event Timeslots (1)

Hétfő
-