GRUND – gyermekpszichiátriai terápiás csoport pszichoterápiás fókusszal 14-16 éves korosztály részére. A Pro Juventa Alapítvány és az NFSZK támogatott csoportja. Lotilko Program része.

GRUND – gyermekpszichiátriai terápiás csoport pszichoterápiás fókusszal 14-16 éves korosztály részére. A Pro Juventa Alapítvány és az NFSZK támogatott csoportja. Lotilko Program része.

A kamaszkori átmenetben gondolkozunk a változásokról, szabályokról, keretekről, szabadságról, testélényekről, érzelmi világunkról és a közösségi élményeinkről. M

Forma: Terápiás heterogén (életkorban és problémában egyaránt) összetételű csoport.

Probléma fókusz: Gyermekpszichiátriai problámák. Pszichoszomatikus beteg gyerekek (organikus ok nélküli ájulás, fejfájás, szédülés, amnézia, gyomorbántalmak, végtagfájdalmak), autizmus spektrum zavarral élő gyerekek (magasan funkcionáló autizmus, késői diagnózis), hangulatzavarokkal, személyiségfejlődési elakadásokkal, evészavarral, figyelem-, és magatartás zavarral küzdő, valamint egyéb szorongásos zavarokban szenvedő gyermekek és kiskamaszok, akik éppen elhagyták a gyermekpszichiátriai osztályt, és állapotuk stabilizálásához elengedhetetlenül szükséges egy megtartó, hosszú távú terápia.

Ezeknél a gyermekeknél szükséges a gyógyulási folyamatban a fájdalom, a nyomasztó érzések externalizálása, amellyel aztán szembe lehet nézni, beszélni lehet róla. Ha megosztható mással is, könnyebben lehet elviselni. A szokatlan, sokszor félelemmel teli érzések megmutatására a képzőművészeti alkotások sokszor alkalmasabbak, mint a szóbeli közlések. A megjelenített probléma verbalizálása, értelmezése, mentalizálása teszi teljesebbé a lelki munkát.

Módszertan: integratív módszertan, amely ötvözi a zeneterápia, szimbólumterápia, MBT-A és MBT-G és a képzőművészetterápia eszközeit egy komplex kezelési rendszerben.

Alkalmak száma: Hetente egyszer, lassú nyílt csoport működési rendszerében. Amennyiben induláskor összeáll a csoport létszám, akkor a program végéig zárt csoportként működik, ami azt jelenti, hogy év közben nem lehet hozzá kapcsolódni.

Csoport vezetője: Pap Erika – klinikai gyermek-, és ifjúsági szakpszichológus, szimbólumterapeuta, Kovács Petra- komplex képzőművészetterapeuta, RGM mesterterapeuta

Maximális létszám: Min 6 max 8 fő

Életkor: 14-16 éves korosztály.

A csoportra jelentkezni az alábbi e-mail címen lehetséges: csoport@murmo.hu

Event Timeslots (1)

Csütörtök
-