HULLÁMLOVAS – komplex művészetterápiás csoport kamaszoknak (14-18 éves középiskolásoknak)

HULLÁMLOVAS – komplex művészetterápiás csoport kamaszoknak (14-18 éves középiskolásoknak)

Forma: Terápiás

Problémafókusz: Serdülőkori krízis, felnőtté válás, útkeresés, hangulatzavarok, testképzavar, bezárkózás, lehangoltság, kortárs kapcsolatok beszűkülése, tanulási nehézségek, indulatkezelési nehézségek, konfliktusok,  szociális és teljesítményszorongás.

Azokat a kamaszokat szeretnénk komplex művészetterápiás eszközeinkkel elérni és támogatni, akik számára a kamaszkori krízis érzelmi hullámai, iskolaváltás, költözés, identitáskeresés vagy a pandémia, a háborús helyzet, a klímaváltozás miatt megélt bizonytalanság, veszteségek erős szorongást, hangulati ingadozást, a társas kapcsolatok leépülését, a  motiváció hiányát vagy az alvási és étkezési szokások megváltozását eredményezték.

Módszertan: A Hullámlovas művészetterápiás csoport célja az önismeret bővítése, a belső feszültségek oldása, a támogató kortárs kapcsolódások elősegítése. A Hullámlovas csoport a Murmo komplex gyermekpszichiátriai programjának szocializáló szakasza is, melyben a fiatalok érzelmi támogatása mellett a terápia melletti elköteleződés, pszichés készségeik és állapotuk megerősítése is történik. A csoport biztonságos térben, művészetterápiás módszertannal dolgozik a pszichoterápiás team szupervíziója mellett. A Hullámlovas csoport  célja a fiatalok önreflexiós képességének fejlesztése, érzelmi szükségleteik felismerése és differenciálása művészetterápiás és nonverbális eszköztár segítségével. A csoportfolyamatban való részvétel feltétele a TFP-A módszertani keretrendszerre alapuló szerződés vállalása. 

Alkalmak száma: Hetente egyszer 60 perc, lassú, nyílt csoport működési rendszerében november és május között. Minimális elköteleződés: 8 alkalom 

Csoport vezetője: Kovács Petra, komplex művészetterapeuta, zeneterapeuta, RGM mesterterapeuta 

Maximális csoportlétszám: 6 fő

Életkor: 14-18 éves korosztály

A csoporthoz való csatlakozás feltétele egy családi (kamasz és szülők együtt) és egy egyéni (csak a kamasz) konzultáción való részvétel, melynek célja a terápiás csoportra való alkalmasság eldöntése. A csoport a folyamatos, aktív részvételre, a csoporton belüli közös élményekre, kapcsolódásokra, visszajelzésekre épít. A terápiás hatás érdekében tehát – ugyanúgy, mint az egyéni terápiáink esetén – a heti rendszeres megjelenésre feltétlenül számítunk. 

A csoportba járó gyermekekkel és családjaikkal 8 hetekre szerződünk, és intenzív együttműködési formában dolgozik a csoport vezetője a gyermekek szüleivel. A szülők vállalják, hogy a csoportvezető által javasolt diagnosztikai és terápiás javaslatokat követik.  

A csoportra jelentkezni csak a Lotilko programon keresztül lehet, mert a csoport a programba való érkeztetési folyamatunk része. Érdeklődni a lotilkoadmin@murmo.hu e-mail címen lehet.  

Event Timeslots (1)

Kedd
-