KERTECSKÉMBEN miniMACSKA – Terápiás csoport képzőművészetterápia, zeneterápia és játékterápiás elemek ötvözetével 5-6 éves gyerekeknek

KERTECSKÉMBEN miniMACSKA – Terápiás csoport képzőművészetterápia, zeneterápia és játékterápiás elemek ötvözetével 5-6 éves gyerekeknek

Forma: Terápiás

Probléma fókusz: Impulzus kontroll problémák, agresszió közösségben, beilleszkedési problémák, szorongás, családi krízis,trauma.

Módszertan: Képzőművészetterápia, zeneterápia és játékterápiás elemek ötvözete.

A csoportban művészetterápiás módszerek biztonságos, játékos közegében lehetőséget adunk a gyerekeknek az önkifejezésre, maguk megismerésére, kísérletezésre valamint a kommunikációs és szociális készségek gyakorlására.

A csoportban történetek, mesék, a fantázia, a mozgás és zenei improvizáció és a komplex művészetterápia eszközeivel dolgozunk a tanév során. Különböző mesekarakterek segítségével a fantázia birodalmában ismerkedünk meg a gyermekeket mélyen foglalkoztató gondolatokkal, érzésekkel.

Fő célunk az óvodából iskolába történő átmenettel kapcsolatos érzelmi gátak, feszültségek oldása, megküzdési stratégiák felkínálása és mozgósítása. Művészeti eszközökkel, zenével, ritmussal, mozgással támogatjuk az idegrendszer érését, fejlesztjük a koncentrációt, a memóriát, a figyelmet és a tanuláshoz szükséges részképességet. Élményeken, tapasztalatokon keresztül segítjük a gyerekeket a szabályok és a szabadság közti egyensúly keresésében, az egyén és a közösség közti személyes harmónia és biztonság megtalálásában. Az 50 perces alkalmak tematikusan felépítettek a gyermekek életkori és érzelmi szükségleteit figyelembe véve.

Olyan 5-7 éves óvodásokat várunk a csoportba, akiknek nehezen megy a szülőktől való elválás, az óvodai közösségbe való beilleszkedés során szorongósak, nehezen találnak barátokat és gyakran az agressziót választják a kapcsolatteremtéshez. Olyan gyerekek is csatlakozhatnak, akiknek beszédészlelési problémáik vannak, a közösségben a zajokra, anyagokra túlérzkenyek, finommotorikájuk éretlen, étkezésükben válogatósak.

Alkalmak száma:  Hetente egyszer, lassú nyílt csoport működési rendszerében.

Csoport vezetője: Komáromi Erzsébet Katalin, művészettarepauta, művészetpadagógus, iparművész, Kovács Petra, komplex művészetterapeuta, zeneterapeuta, RGM mesterterapeuta

Maximális létszám: Min 4 max 6 fő

Életkor: 5-6 éves korosztály.

A csoportra jelentkezni az alábbi e-mail címen lehetséges: kismacska@murmo.hu

Event Timeslots (1)

Szerda
-