KOKTIT KAPUJA – Gyermekdráma és képzőművészetterápiás csoport 9-13 éveseknek

KOKTIT KAPUJA – Gyermekdráma és képzőművészetterápiás csoport 9-13 éveseknek

Forma: Terápiás

Probléma fókusz:  Akár gyermekpszcihiátriai szintű problémákkal élő-, és komoly pszichoszomatikus megbetegedésekkel élő gyerekek is jöhetnek.

Módszertan: Gyermekdráma és képzőművészetterápiás csoport.

A csoportban 9-13 éves gyermekeknek komplex képzőművészeti- és gyermek pszichodráma módszerekkel adunk lehetőséget játékra, önkifejezésre, maguk megismerésére, önismeretük fejlesztésére, kísérletezésre, valamint a kommunikációs és szociális készségeik gyakorlására.

A gyerekpszichodráma és képzőművészet-terápia a gyerekek képzeletvilágának és kreativitásának mozgósításán keresztül fejti ki terápiás hatását. A játékban, játékkal, játék által gyógyít, fejleszt. Erre a játékra várjuk a gyerekeket.

Tapasztalatunk szerint e két módszer gazdagítja, kiegészítheti egymást és segíti a gyermekeket abban, hogy többféle módon kifejezhessék a bennük levő gondolatokat, érzéseket.

A gyermekek a saját képzeletük és fantáziájuk által szőtt történeteket, szerepeket nemcsak megjeleníthetik a térben és élménnyé válva átélhetik azt, hanem a különböző képzőművészetterápiás eszközökkel -szabadon használva kreativitásukat- megjeleníthetik egy alkotásban.
Vagy pont fordítva: egy maguk által készített alkotás inspirálhatja őket arra, hogy történet születhessen belőle és megjelenhessen a játéktérben. A csoprotot vezető terapeuták segítik őket ezekben a folyamatokban, ha kell, inspirációt adva, ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetve a spontán, kreatív energiák megjelenésére, mozgósítására is.

Olyan biztonságos térben játszhatnak és alkothatnak a gyerekek, ahol erősödhet önbizalmuk, énerejük, megtalálhatják a számukra szükséges megküzdési módokat külső – belső konfliktusaik kezeléséhez, és feloldódhatnak az egyéni vagy közös alkotás folyamatában.

Akár gyermekpszichiátriai szintű problémákkal élő-, és komoly pszichoszomatikus megbetegedésekkel élő gyermekek is jöhetnek a csoportba.

Alkalmak száma:  Hetente egyszer, lassú nyílt csoport működési rendszerében.

Csoport vezetője: Komáromi Erzsébet Katalin, művészettarepauta, művészetpadagógus, iparművész,  Noszkó Nikoletta, gyermekdramatista

Maximális létszám: Min 5 max 8 fő

Életkor: 9-13 éves korosztály.

A csoportra jelentkezni az alábbi e-mail címen lehetséges: koktit@murmo.hu

Event Timeslots (1)

Szerda
-