Csoportok


A  gyerekeknek-, serdülőknek, felnőtteknek és nagyiknak prevenciós, fejlesztő és terápiás csoportokat kínálunk, melyeket a tanév rendjéhez igazítunk.  A csoportok az órarendben találhatóak meg, a névre kattintva olvashatják a leírásukat. Egyes zárt csoportjaink éves elköteleződést kívánnak, más csoportokhoz 10/15 alkalmanként lehet csatlakozni. Ezeket lassú, nyílt csoportnak hívjuk. A tanév során alkalmazkodunk a felmerülő igényekhez, és ha nem meghirdetett csoportunkba érkezik jelentkező, elindítjuk, ha van rá lehetőségünk.

CSOPORTVEZETŐINK képzett szakemberekből állnak, klinikai tapasztalattal rendelkeznek, és rendszeres szupervízióba járnak.

CSOPORTBA KERÜLÉS ELŐTT szülőkonzultációk keretében ismerjük meg a családot (ha még nem jártak eddig a Murmóba), és ismertetjük a csoport céljait, kereteit. További szülőkonzultációk megbeszélés alapján történnek. A csoportokon való részvétel feltétele a rendszeres szülő konzultáció. Kamasz csoportoknál a szülő konzultációk menete másképpen zajlik, mint a gyerek csoportoknál. Javasoljuk, hogy erről a csoport indulásakor egyeztessenek a csoport vezetőivel.

JELENTKEZNI LEHET általános csoporttal kapcsolatos kérdéssel a csoport@murmo.hu e-mail címen. Minden csoportnak van egy külön e-mail címe, amire lehet konkrét jelentkezéseiket írni. Pl: koktit@murmo.hu, kismacska@murmo.hu. A csoportok leírásában olvashatják ezeket az e-mail címeket.

A CSOPORTOS TERÁPIÁK ÁRA változó, melyet egy összegben két havonta kérünk előre kifizetni. Az árak az árlistában megtalálhatóak, érdeklődni lehet a csoprot vezetőinél.

TÁMOGATÁSI KÉRELMET  minden gyerek-, és kamasz csoportunknál elfogadunk a Murmóban működő alapítvány szabályai szerint. Eziránti igényüket a csoport vezetőjével kell egyeztetni, majd benyújtani kérelmüket a Murmo szakmai közösségét támogató alapítványhoz a pro.juventa.alapitvany@gmail.com e-mail címre megírt levélben. (ProJuventa) 

A Murmóban a Pro Juventa Alapítvány által támogatott gyermekpszichiátriai csoportok kiemelten támogatottak. Az alapítvány a Murmo összes csoportját támogatja eszközparkjával.

ÖNKÉNTESEINK szükség és igény esetén segítenek eljuttatni a gyerekeket a terápia helyszínére. Kísérő iránti igényüket a csoport vezetőjével kell előre egyeztetni, majd benyújtani kérelmüket a Murmo szakmai közösségét támogató alapítványhoz a pro.juventa.alapitvany@gmail.com e-mail címre megírt levélben.

A csoportokra elég 5 perccel a csoport kezdése előtt érkezni, és kérjük, hogy a vége előtt 5 perccel érkezzenek vissza a szülők, kísérők a váróba.

A járványhelyzet miatt a rövid várakozási időt fokozottan kérjük betartani. A csoportokat a személyes térben zajló munkára tervezzük, de szükség esetén átváltunk online formába.

Amennyiben szükséges a csoportot online formában tartanunk abban az esetben kérjük, vegyék figyelembe az alábbi szempontokat, amelyeket a koronavírus okozta online csoportok során tapasztaltunk. Ezek a következőek:

- Stabil internetkapcsolat szükséges a részvételhez.

–Okostelefon helyett az asztali számítógép, laptop könnyebb részvételt biztosít a gyermekeknek.

- Érdemes az alkalom előtt 10 perccel már rákészülni a bejelentkezésre.

-Segíti a munkát ha lélektani és fizikális biztonságot nyújtó térben vehet részt egy online csoporton a gyermeke.

-Mindig lehetnek váratlan helyzetek (áramszünet, véletlen kikapcsolja a gépet gyermek, rossz gombot nyom meg, stb.), amelyekben a szülőnek elérhetőnek kell maradnia.

ALACSONY LÉTSZÁM jellemzi a csoportjainkat, melyet a tanév során végig biztosítunk. Klinikai csoportjaink maximum létszáma 8 fő.

A 2022/2023-as tanév csoportjai:

 

< Vissza a kezdőoldalra