Az Egészséges Lelkű Ifjúságért Pro-Juventa Alapítvány


Célkitűzéseink

Céljaink közé tartozik a hazai gyermek- és ifjúságpszichiátriai oktatás, prevenció, művészeti és kreatív terápiás eljárások fejlesztésének elősegítése, hasonló célú szervezetek, rendezvények támogatása. Fontosnak tartjuk a társadalom figyelmének felkeltését a gyermek- és ifjúságpszichiátriai prevenció és rehabilitáció fontosságára, annak szélesebb körű megismertetését a médiában.

Múlt, jelen és jövő

Alapítványunkat 1996-ban hozták létre az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet Gyermek és Serdülő Pszichiátriai Osztályának dolgozói. Az Alapítvány az OPNI bezárása után több helyszíneken szervezte és tartotta életben a művészeti és művészetterápiás foglalkoztatást, gazdag repertoárral.

Az alapítvány legutóbbi megújulása után új célokat tűzött ki, mellyel szélesebb körben kívánja továbbra is támogatni a pszichiátriai gondokkal küzdő gyermekeket, fiatalokat.

Az állandósultnak látszó egészségügyi átszervezések, a gyermekpszichiátriai osztályok leépítése és igen csekély száma miatt a hosszabb terápiára szoruló gyermekek gyógyítása nehezítetté vált osztályos keretek között, ugyanígy a megelőzés lehetőségei is korlátozottá váltak. A jövőben a kórházi kezelést még vagy már nem igénylő gyermekek segítségére kívánunk lenni, de gyermekotthonok és átmeneti otthonok munkáját is támogatni kívánjuk, ahol hosszabb terápiás folyamatokat menedzselhetünk, és így az együttműködés révén a gyermekek gyógyulása gyorsabb és teljesebb lehet.

A MURMÓ-ban tartott csoportjainkra, egyéni terápiákra is várjuk ezeket a gyerekeket, akiket tervezetten és előre szervezetten önkéntesek kísérhetnek el a terápia helyszínére.

Szeretettel várjuk alapítványi programjainkon az idei tanévben is!

Céljaink

Aktuális terápiás csoportjaink

Támogatás igénylése