Képzéseink


Színekre Hangolva – Bevezetés a klinikai művészetterápiás munkába

Célcsoport: Két napos képzésünkre (8+8 tanóra sajátélmény és 4 tanóra elmélet), technika börzénkre elsősorban olyan szakemberekre számítunk, akik rendelkeznek már valamilyen tapasztalattal a művészetterápiás munkában. A részvételhez nem szükséges bármilyen alapkészségben való jártasság, előkészület, felkészültség; csupán az elszántság a csoportban való részvételre és közös gondolkodásra való nyitottság.

Célunk, hogy a résztvevőkkel egy közös térben sajátélménnyel egybekötve, megismerkedjünk azzal a művészetterápiás munkával, amit a Pro-Juventa Alapítvány támogatásával végzünk. A képzést vezető szakembereknek tapasztalata van nyitott gyermekpszichiátriai diagnosztikus és terápiás csoportokkal folytatott munkában, egyéni terápiás folyamatokban alkalmazható technikákban, szülőkkel-, és családokkal folytatott konzultációkban, valamint zárt mávészetterápiás és művészetpszichoterápiás csoportfolyamatokban egyaránt.

A képzést kiegészíti  a szupervíziós szakasz, amely elérhető egyéni és csoportos formában egyaránt. Ezt azért tartjuk fontosnak, hogy a kollégák saját szakmai profiljukbaminél pontosabban, szakmai kompetencia szintjüknek megfelelően tudják az elsajátított technikákat beillszteni.

Részletes programról emailben tájékozódhatnak.

Időpont: Figyelje honlapunkat vagy kövesse Facebook oldalunkat! Külön megkeresésekre a szakemberek külső helyszíneken képzéseket vállalnak minden évben.

Helyszín: Változó, de az eszközözök széles választéka miatt preferált a MURMO. (Budapest, Győri út. 2/c. II. em /3.)

Csoportvezetők: Komáromi Erzsébet Katalin – művészetterapeuta, iparművész

                               Pap Erika – klinikai szakpszichológus, szimbólumterapeuta

Képzés költsége: Árainkról, melyek tartalmazzák az eszközhasználatot, érdeklődjön szakembereinktől. Képzési támogatási lehetőségek biztosítottak. Akkreditáció folyamatban. A képzést a Pro Juventa Alapítvány bonyolítja le.

Maximum létszám 20 FŐ. Várjuk a jelentkezéseket a következő e-mail címen pro.juventa.alapitvany@gmail.com

Hatképes Történet Módszere és a Hétlépcsős elemzés

Célcsoport: Képzésünkre elsősorban olyan pszichológusokra, pszichiáterekre, művészetterapeutákra számítunk, akik pszicho-diagnosztikai illetve terápiás céllal kívánják használni a hatképes történet módszerét, és szeretnék elsajátítani a módszer felvétele során született mesék hét szintű elemzését.

A módszer elsajátítása után a részvevők nem csak gyermekekkel, hanem a felnőttekkel való munka során is könnyedén fogják tudni alkalmazni gyakorlatban ezt az egyedülálló projektív diagnosztikai és terápiás hatású módszert, ami segít eldönteni a terapeutának, hogy melyek a kliens mozgósítható megküzdési mechanizmusai, illetve milyen módszer segíti leginkább az intrapszichés fejlődést.

A képzés felépítése:

  1. nap - sajátélmény (5 óra)
  2. nap - egyéni alkalmazás, BASIC PH, egyéni alkalmazás és jelölés (8 tanóra)
  3. nap - csoportos alkalmazás, elméleti háttér, video elemzés, eset elemzés (8 tanóra)
  4. nap – hét szintű elemzés elmélet, esetelemzés, próbaelemzés (8 tanóra)
  5. nap – szupervízió, egyéni-, és csoportos alkalmazásban is (2x4 óra)

Időpont: Figyelje honlapunkat vagy kövesse Facebook oldalunkat!

Helyszín: MURMO, Budapest, Győri út. 2/c. II. em /3.

A képzést vezetik: Pap Erika– klinikai szakpszichológus, szimbólumterapeuta, a 6PSM hazai meghonosítója (Advanced BASICH Ph specialista) és Komáromi Erzsébet Katalin – művészetterapeuta, iparművész.

A szupervíziós szakaszt vezetik: Pap Erika – klinikai szakpszichológus, szimbólumterapeuta

Képzés költsége: Árainkról, melyek tartalmazzák az eszközhasználatot, érdeklődjön szakembereinktől. Képzési támogatási lehetőségek biztosítottak. Akkreditáció folyamatban. A képzést a Pro Juventa Alapítvány bonyolítja le.

Maximum létszám 20-25 FŐ. Várjuk a jelentkezéseket a következő e-mail címen: pro.juventa.alapitvany@gmail.com

< Vissza a kezdőoldalra

Aktuális terápiás csoportjaink

Támogatás igénylése