Táborok

Táborainkat élmény alapon szervezzük, különféle művészeti ágak köré szervezve tematikusan (színház-, képző-, és filmművészet). Fontosnak tartjuk, hogy a napi 4-5 terápiás/fejlesztő óra mellett jusson idő a felszabadut játékra és kikapcsolódásra is, az iskolai tanév végeztével. A táborokba való bejutáskor előnyt élveznek azok a gyerekek, akik már járnak hozzánk, vagy a Napraforgó Házba, illetve szakmai közösségünk szakemberei ajánlásával érkeznek.

Akik eddig még nem jártak a Murmóban, azoknak egy első interjún kell részt venniük (szülők és gyermekek), ezért legalább 1 hónappal a tábor leőtt tudnak jelentkezni a teljesen új családok a táborokba. Ha egy csoport új gyerekekből tevődik össze, akkor egy próba délutánon vesznek részt a tábor előtt 2-3 héttel. Erre azért van szükség, hogy a tábor vezetői módszerválasztásukkal célirányosabban fel tudjanak készülni a gyermekek speciális szükségleteire/igényeire. Erről a bejelentkezés jután a tábor vezetői adnak részletes tájékoztatást.

A tábor befejezésére is nagy hangsúlyt fektetünk, közös zárást szervezünk a családok számára, ahová várjuk a szülőket és a testvéreket egyaránt. Egyéni indokolt esetekben lehet ettől eltérés. Ebben az évebn is eltérünk ettől a járványhelyzet miatt, és a zárást félig online tartjuk.

A tábor utolsó napján a délután folyamán szülő konzultációkat tartunk, ahol visszajelzünk a gyermekükről, és átgondoljuk további javaslatainkat.

Táborainkban a Pro Juventa Alapítvány önkénetesei segítik a munkát.

A táboraink, amelyek intenzív terápiás hetekként működnek követik a mindenkori járványügyi szabályozásokat. Ezekről itt tájékozódhatnak: https://murmo.hu/covid-19/

Táboraink napirendje:

Beérkezés: 9.00- 9.30 között megérkezés.  Első alkalommal mindenképpen a szülőkkel együtt várjuk a gyerekeket.

Foglalkozások és szabad játék: 9.30- 12.30. Tízórai 10.30 körül.

Ebéd: 12.30-13.00  menzán

Foglalkozások és szabad játék: 13.00-15.30 A délutáni program része a relaxáció.

Uzsonna és napzárás: 15.30 - 16.00

Távozás: Délután 16.00- 16.15 között.

Jelentkezés módja: E-mailben a csoport@murmo.hu címen illetve facebook oldalunkon folyamatosan.

Tárgymegjelölésben kérjük beleírni a tábor nevét. Az első e-mail beérkezése után kiküldjük a jelentkezési lapot, és a szülői nyilatkozatot a táborozáshoz. A járványhelyzet miatt egy belső űrlapot kell kitölteniük a jelentkezőknek.

Részvteli szándékukat 15.000 Ft foglalási díjjal tudják megerősíteni, vagy a teljes tábordíj kifizetésével.

Helyfoglalási díjat és a jelentkezési lap kitöltését a tábor előtt 1 hónappal kérjük elküldeni és befizetni.

Táborainkat támogatja Az Egészséges Lelkű ProJuventa Alapítvány, amihez támogatási kérelem formájában benyújthatják igényüket a rászorulók. A kérelem űrlapját kérhetik a pro.juventa.alapitvany@gmail.com e-mail címen.

Bármilyen kérdéssel keressék táboraink vezetőit központi e-mail címünkön.

SZERETETTEL VÁRJUK  GYERMEKÉT TÁBORAINKBAN!

 

PECSÉTVARÁZS– grafikai nyomatok 2021. június 21-25.

Grafikai tábor 9 – 13 éves gyerekeknek a Murmóban 

Várjuk azokat a gyerekeket, akik szeretnek rajzolni, alkotni, vágynak új technikák megismerésére. Ritka alkalom, hogy egyedi grafikai eljárásokat ismerhetnek és tanulhatnak meg az eziránt érdeklődő kalandvágyók.

Ami biztosan lesz: barangolás a fantázia birodalmában, varázstollak, pecsétkészítés, nyomhagyás, monotípia, papírnyomat, hidegtű, linómetszet, tárlatlátogatás, múzeumpedagógiai program és a hét végén egy kiállítás – saját művekből. Erre szeretettel hívjuk és várjuk a szülőket, nagyszülőket is.
A táborban annyi gyereket fogadunk csak, hogy lehetőség legyen mindenkire odafigyelni, egyéni képességei és érdeklődése szerint találunk ki fejlesztő játékokat, feladatokat az alkotáson kívül fennmaradó időben.
A  képzőművészet-terápia révén érzelmi, indulati életük fejlesztésére is hangsúlyt fektetünk, valamint lehetőség nyílik a gyerekek mélyebb megismerésére is.

A tábor maximális kapacitása 8 fő.

Az ötnapos tábor részvételi díja étkeztetéssel: 57.000 Ft

A tábor teljes ára tartalmaz napi háromszori étkezést meleg ebéddel, az utolsó napon egy kiállítás a gyermekek alkotásaiból, és egy tájékozódo konzultációt a gyermek aktuális pszichés állapotáról, javaslatot a továbbiakra. Saját nyomataikat, eredeti grafikáikat haza is vihetik a gyerekek.

A tábort támogatja a Pro Juventa Alapítvány. Támogatási kérelmet küldhetnek jelentkezőink a pro.juventa.alapitvany@gmail.com e-mail címre.

A tábort vezető szakmeberek több, mint két évtizede szerveznek hasonló tematikájú heteket és nagy tapasztalatra tettek szert művészeti hetek lebonyolításában olyan gyerekekkel is, akiknek nehezen megy a csoporthoz, szabályokhoz való alkalmazkodás.

Táborvezető: Komáromi Erzsébet Katalin művészetterapeuta, textilművész, Pap Erika klinikai szakpszcihológus, művészetterapeuta


ILLABEREK - 2021. június 28. - július 2.

Komplex művészetterápiás tábor kisiskolásoknak
(hipp-hopp, ott legyek, ahol akarok.....)

Azokat a 6-10 éves gyerekeket várjuk a csoportba, akik számára az iskolai élet vagy az elmúlt hónapok on-line iskolai tapasztalatai érzelmi, fizikai nehézségekkel jártak. Akik számára az iskola elvárásai, a rendszeres napi feladatok elvégzése, a napirend betartása, a számítógéphasználat vagy az étkezés nehézségekkel, konfliktusokkal jár, vagy akik nehezen illeszkedtek a közösségbe, testvéreikkel nehezen találják meg a hangot, sokat szoronganak.

Azokat a gyerekeket is várjuk, akik családi krízis, betegség vagy trauma miatt megterhelődtek.

A csoportban művészetterápiás módszerek biztonságos, játékos közegében lehetőséget adunk a gyerekeknek az önkifejezésre, maguk megismerésére, a kísérletezésre. Fő célunk az érzelmi gátak, feszültségek oldása, megküzdési stratégiák felkínálása és mozgósítása.

Szükség esetén a csoportba járó gyerekek diagnosztikája a Murmoban megoldott.

A táborban való részvétel feltétele az előzetes szülőkonzultáció.

Vezetik: Komáromi Erzsébet Katalin művészetterapeuta, iparművész, Kovács Petra komplex művészetterapeuta, zeneterapeuta

Maximális csoportlétszám: 8 fő

Az öt napos tábor részvételi díja étkeztetéssel: 57.000 Ft

JELENTKEZÉS: csoport@murmo.hu

A kommunikáció könnyítése érdekében kérjük, hogy az email tárgyába kérjük, írják bele, hogy "ILLABEREK tábor"!
Köszönjük!

_______________________________________________________________________________________________

HULLÁMLOVAS - 2021. július 19-23.

15 órás intenzív művészetterápiás délutáni csoport 14-18 éves kamaszoknak

Figyelem! A tábor időbeosztása a többi táborunktól eltérő: 14.00-17.00 óráig tart.

Nyári egyhetes csoportunkban azokat a kamaszokat szeretnénk komplex művészetterápiás eszközeinkkel elérni és támogatni, akik számára a kamaszkori krízis érzelmi hullámai vagy a járványhelyzet miatt megváltozott körülmények, a bezártság, majd az újranyitás erős szorongást, hangulati ingadozást, a társas kapcsolatok leépülését vagy az alvási és étkezési szokások megváltozását eredményezte.

Olyan 14-18 éves középiskolások jelentkezését várjunk, akik problémáik mentén szeretnék magukat jobban megismerni, akik kíváncsiak arra, hogy miért érzik magukat néha tanácstalannak, motiválatlannak, idegesnek vagy lehangoltnak. A művészetterápiás csoport segíthet azoknak, akik gyakran kerülnek konfliktusba másokkal, illetve sokszor élnek meg stresszt vagy feszültséget hétköznapi helyzetekben.

A művészeti képeket, zenét hívjuk segítségül, hogy rápillantsunk arra milyen egyszer fenn, egyszer lenn. Az érzelmek hullámain mibe, kibe kapaszkodhatunk? Viharban melyik hullám emel fel és melyik áraszt el, húz le a mélybe? Melyik hullám hátán tudunk biztonságban partot érni és melyik szippant be az örvénylő, habos hordalékkal a tenger mélyére? Küzdesz az ár ellen vagy hagyod, hogy a víz sodorjon?

A csoport egy elfogadó és megtartó kortárs közeget biztosít, amelyben az alkotás során átélt élmények segítik a kamaszok fejlődését, önmaguk belső világa és a környező világ kapcsolatainak pontosabb érzékelését, megértését.

Szükség esetén a csoportba járó gyerekek diagnosztikája a Murmóban megoldott.

A csoportban való részvétel feltétele az előzetes szülőkonzultáció.

Vezeti: Kovács Petra komplex művészetterapeuta, zeneterapeuta
Maximális csoportlétszám: 8 fő

Az öt napos intenzív csoport részvételi díja: 40.000 FT

JELENTKEZÉS: csoport@murmo.hu

A kommunikáció könnyítése érdekében kérjük, hogy az email tárgyába
kérjük, írják bele, hogy "HULLÁMLOVAS CSOPORT"!
Köszönjük!

_________________________________________________________________________________________________

SASTOLL NYOMÁBAN  2021. július 5 - 9. 

Meseterápia és pszichodráma tábor  9-13 éves gyerekeknek.

Táborunkba egy indián mese segítő, ősi bölcsességét és a gyerekek kifogyhatatlan kreativitását hívjuk segítségül, hogy a hét zárására mindenki közelebb jusson belső erőforrásaihoz, felvérteződjön olyan képességekkel, készségekkel, aminek segítségével jobban meg tud küzdeni külső, belső ellenfeleivel.

Várjuk azokat a 9-12 éves gyerekeket, akik kíváncsiak arra, hogy milyen is volt régen egy indián beavatás. Kíváncsiak arra, hogyan, kitől lehet megtanulni látni a sötétben? Hogyan tud segíteni sok-sok állat abban, hogy kitartóbbak, ügyesebbek, merészebbek, bátrabbak legyünk.

A táborban a meseterápia és a pszichodráma foglalkozások biztonságos kerete fonódik össze, és nyújt feltöltődési, énerősítési, fejlődési lehetőségeket szorongó, aktív, játszani szerető gyerekek számára.

Ami biztosan lesz: játék, fantázia, kreativitás

A tábor maximális kapacitása: 8 fő

Az öt napos tábor részvételi díja étkeztetéssel: 57.000 FT

A tábor teljes ára tartalmazza a napi háromszori étkezést meleg ebéddel. Az egész napos foglalkozásokat, és a tájékozódó konzultációt a gyermek aktuális pszichés állapotáról.

JELENTKEZÉS: csoport@murmo.hu

A tábort támogatja a Pro Juventa Alapítvány. Támogatási kérelmet küldhetnek jelentkezőink a pro.juventa.alapitvany@gmail.com e-mail címre.

Táborvezetők: Noszkó Nikoletta pszichológus, gyermekdramatista, Veres Júlia klinikai szakpszcihológus, gyermekjátékdráma-vezető, pszichodráma vezető


Továbbá szeretettel ajánljuk a Napraforgóház táborait melyekre a honlapjukon lehet jelentkezni!


Járványügyi működési kereteink