Táborok

Táborainkat, intenzív terápiás heteinket élmény alapon szervezzük, különféle művészeti ágak köré szervezve tematikusan (színház-, képző-, és filmművészet). Fontosnak tartjuk, hogy a napi 4-5 terápiás/fejlesztő óra mellett jusson idő a felszabadut játékra és kikapcsolódásra is, az iskolai tanév végeztével. A táborokba való bejutáskor előnyt élveznek azok a gyerekek, akik már járnak hozzánk, vagy a Napraforgó Házba, illetve szakmai közösségünk szakemberei ajánlásával érkeznek.

Akik eddig még nem jártak a Murmóban, vagy nem ismerik a tábor vezetőit, azoknak egy első interjún kell részt venniük (szülők és gyermekek), ezért legalább 1 hónappal a tábor leőtt tudnak jelentkezni a teljesen új családok a táborokba. Ha egy csoport új gyerekekből tevődik össze, akkor egy próba délutánon vesznek részt a tábor előtt 2-3 héttel. Erre azért van szükség, hogy a tábor vezetői módszerválasztásukkal célirányosabban fel tudjanak készülni a gyermekek speciális szükségleteire/igényeire. Erről a bejelentkezés jután a tábor vezetői adnak részletes tájékoztatást.

A táboraink, intenzív terápiás heteink befejezésére is nagy hangsúlyt fektetünk, közös zárást szervezünk a családok számára, ahová várjuk a szülőket és a testvéreket egyaránt. Egyéni indokolt esetekben lehet ettől eltérés. Ebben az évebn is eltérünk ettől a járványhelyzet miatt, és a zárást félig online tartjuk.

A tábor utolsó napján a délután folyamán szülő konzultációkat tartunk, ahol visszajelzünk a gyermekükről, és átgondoljuk további javaslatainkat.

Táborainkban, intenzív terápiás heteinket a Pro Juventa Alapítvány önkénetesei segítik a munkát.

A táboraink, amelyek intenzív terápiás hetekként működnek követik a mindenkori járványügyi szabályozásokat. Ezekről itt tájékozódhatnak: https://murmo.hu/covid-19/

Egész napos táboraink napirendje:

Beérkezés: 9.00- 9.30 között megérkezés.  Első alkalommal mindenképpen a szülőkkel együtt várjuk a gyerekeket.

Foglalkozások és szabad játék: 9.30- 12.30. Tízórai 10.30 körül. 3 terápiás óra.

Ebéd: 12.30-13.00  menzán

Foglalkozások és szabad játék: 13.00-15.30 A délutáni program része a relaxáció. 2 terápiás óra.

Uzsonna és napzárás: 15.30 - 16.00

Távozás: Délután 16.00- 16.15 között.

 

Jelentkezés módja: E-mailben a csoport@murmo.hu címen illetve facebook oldalunkon folyamatosan.

Tárgymegjelölésben kérjük beleírni a tábor nevét. Az első e-mail beérkezése után kiküldjük a jelentkezési lapot, és a szülői nyilatkozatot a táborozáshoz. A járványhelyzet miatt egy belső űrlapot kell kitölteniük a jelentkezőknek.

 

Táborok díját a terápiás órákkal  számoljuk, az étkezés költsége napi 1000 Ft.

A részvételi díjat kiválaszathatják a szülők az alábbiak szerint:

  • Támogatott díj: 3000 Ft/ terápiás óra ami egy héten 75.000 Ft (25 terápiás óra a héten)
  • Önköltségi díj: 4000 Ft / terápiás óra ami egy héten 100.000 Ft (25 terápiás óra a héten)
  • Támogatói díj: 5000 / terápiás óra ami egy héten 125.000 Ft (25 terápiás óra a héten) A támogatói díj választásával Önök lehetővé teszik más, a teljes díjat kifizetni nem tudó gyerekek hozzáférését ehhez a terápiás lehetőséghez.

Az intenzív terápiás táborok díjai aszerint alakulnak, ahány terápiás óra van a héten. Ha nem egyértelmű, mennyi terápiás órát tartalmaz a hét, az adott tábor vezetőjével egyeztethetik.

Részvételi szándékukat 20.000 Ft foglalási díjjal tudják megerősíteni, vagy a teljes tábordíj kifizetésével.

Helyfoglalási díjat és a jelentkezési lap kitöltését a tábor előtt 1 hónappal kérjük elküldeni és befizetni.

Táborainkat támogatja Az Egészséges Lelkű Pro Juventa Alapítvány, amihez támogatási kérelem formájában benyújthatják igényüket a rászorulók. A kérelem űrlapját kérhetik a pro.juventa.alapitvany@gmail.com e-mail címen.

Bármilyen kérdéssel keressék táboraink, intenzív terápiás heteink vezetőit központi e-mail címünkön: murmomail@murmo.hu.

SZERETETTEL VÁRJUK  GYERMEKÉT TÁBORAINKBAN!

 

PECSÉTVARÁZS EGY NAPOS KÉPZŐMŰVÉSZETI MŰHELY– grafikai nyomatok 

Grafikai nap 9 – 13 éves gyerekeknek a Murmóban 10.00-16.00 óráig

Ebben az évben egy napra várjuk azokat a gyerekeket, akik szeretnek rajzolni, alkotni, vágynak új technikák megismerésére.

Ritka alkalom, hogy egyedi grafikai eljárásokat ismerhetnek és tanulhatnak meg az eziránt érdeklődő kalandvágyók.

Ami biztosan lesz: barangolás a fantázia birodalmában, varázstollak, pecsétkészítés, nyomhagyás, monotípia, papírnyomat, hidegtű, linómetszet, tárlatlátogatás, múzeumpedagógiai program és a hét végén egy kiállítás – saját művekből. Erre szeretettel hívjuk és várjuk a szülőket, nagyszülőket is.
A táborban annyi gyereket fogadunk csak, hogy lehetőség legyen mindenkire odafigyelni, egyéni képességei és érdeklődése szerint találunk ki fejlesztő játékokat, feladatokat az alkotáson kívül fennmaradó időben.
A  képzőművészet-terápia révén érzelmi, indulati életük fejlesztésére is hangsúlyt fektetünk, valamint lehetőség nyílik a gyerekek mélyebb megismerésére is.

A tábor maximális kapacitása 8 fő.Minimális 5 fő.

A nap díja tartalmazza napi háromszori étkezést meleg ebéddel.  Saját nyomataikat, eredeti grafikáikat haza is vihetik a gyerekek.

A tábort vezető szakmeberek több, mint két évtizede szerveznek hasonló tematikájú heteket és nagy tapasztalatra tettek szert művészeti hetek lebonyolításában olyan gyerekekkel is, akiknek nehezen megy a csoporthoz, szabályokhoz való alkalmazkodás.

JELENTKEZÉS: csoport@murmo.hu 'PECSÉTVARÁZS NAP' tárgy megjelöléssel.

Támogatott díj: 20.000 Ft/nap
Önköltségi díj: 30.000 Ft/nap
Támogatói díj: 40.000 Ft/nap

Táborvezetők: Komáromi Erzsébet Katalin művészetterapeuta, textilművész, Pap Erika klinikai szakpszichológus, szimbólumterapeuta, MBT-A terapeuta


ILLABEREK

Komplex művészetterápiás tábor kisiskolásoknak
(hipp-hopp, ott legyek, ahol akarok.....)

Azokat a 6-10 éves gyerekeket várjuk a csoportba, akik számára az iskolai élet vagy az elmúlt hónapok on-line iskolai tapasztalatai érzelmi, fizikai nehézségekkel jártak. Akik számára az iskola elvárásai, a rendszeres napi feladatok elvégzése, a napirend betartása, a számítógéphasználat vagy az étkezés nehézségekkel, konfliktusokkal jár, vagy akik nehezen illeszkedtek a közösségbe, testvéreikkel nehezen találják meg a hangot, sokat szoronganak.

Azokat a gyerekeket is várjuk, akik családi krízis, betegség vagy trauma miatt megterhelődtek.

A csoportban művészetterápiás módszerek biztonságos, játékos közegében lehetőséget adunk a gyerekeknek az önkifejezésre, maguk megismerésére, a kísérletezésre. Fő célunk az érzelmi gátak, feszültségek oldása, megküzdési stratégiák felkínálása és mozgósítása.

Szükség esetén a csoportba járó gyerekek diagnosztikája a Murmoban megoldott.

A táborban való részvétel feltétele az előzetes szülőkonzultáció.

Vezetik: Komáromi Erzsébet Katalin művészetterapeuta, iparművész, Kovács Petra komplex művészetterapeuta, zeneterapeuta

Maximális csoportlétszám: 8 fő

JELENTKEZÉS: csoport@murmo.hu

A kommunikáció könnyítése érdekében kérjük, hogy az email tárgyába kérjük, írják bele, hogy "ILLABEREK tábor"!
Köszönjük!

_________________________________________________________________________________________________

TITKOS AJTÓ 

Gyermekpszichodráma tábor  9-12 éveseknek

Ezen a terápiás héten megnézzük, mi lehet a titkos ajtó mögött a kinti világban és a belső világunkban. Hogyan lehet megtalálni a kincseket, és ebben hogyan tudunk egymásra számítani. Milyen eszközeinek vannak, ha fárasztó vagy veszélyes tájra bukkanunk?

Eszközeinek a történetírás, a drámajáték, a mozgás, a relaxáció és az alkotás lesznek, ezek a módszerek segítik, hogy a terápiás hétre érkező gyerekek szorongása csökkenjen, jobban tudjanak egymáshoz kapcsolódni, jobban tudják érzéseiket, indulataikat szabályozni.

A tábor maximális kapacitása: 10 fő

A tábor teljes ára tartalmazza a napi háromszori étkezést meleg ebéddel, a foglalkozásokat, a tájékozódó konzultációt a gyermek aktuális pszichés állapotáról és a rövid visszajelzést a szülők részére.

A pénteki napon a foglalkozások az ebéddel érnek véget, ezután rövid visszajelzést adunk a szülők részére.

A tábor díja az terápiás órák szerint az alábbiak szerint választható:

Támogatott díj: 2500 Ft/ terápiás óra, ami egy héten 57.500 Ft (23 terápiás óra a héten)
Önköltségi díj: 3000 Ft/ terápiás óra, ami egy héten 69.000 Ft (23 terápiás óra a héten)
Támogatói díj: 4000 Ft / terápiás óra, ami egy héten 92.000 Ft (23 terápiás óra a héten)

JELENTKEZÉS: csoport@murmo.hu

Táborvezetők: Mészár Zsófia klinikai szakpszichológus, pszichodinamikus mozgás- és táncterapeuta és Veres Júlia klinikai szakpszichológus, gyermekjátékdráma-vezető, pszichodráma vezető

______________________________________________________________________________________________

HULLÁMLOVAS 

15 órás intenzív művészetterápiás délelőtti csoport 14-18 éves kamaszoknak

Figyelem! A tábor időbeosztása a többi táborunktól eltérő:

Időtartam: 10.00-13.00

"A" hét:

"B" hét:

Nyári egyhetes csoportunkban azokat a kamaszokat szeretnénk komplex művészetterápiás eszközeinkkel elérni és támogatni, akik számára a kamaszkori krízis érzelmi hullámai vagy a járványhelyzet miatt megváltozott körülmények, a bezártság, majd az újranyitás erős szorongást, hangulati ingadozást, a társas kapcsolatok leépülését vagy az alvási és étkezési szokások megváltozását eredményezte.

Olyan 14-18 éves középiskolások jelentkezését várjunk, akik problémáik mentén szeretnék magukat jobban megismerni, akik kíváncsiak arra, hogy miért érzik magukat néha tanácstalannak, motiválatlannak, idegesnek vagy lehangoltnak. A művészetterápiás csoport segíthet azoknak, akik gyakran kerülnek konfliktusba másokkal, illetve sokszor élnek meg stresszt vagy feszültséget hétköznapi helyzetekben.

A művészeti képeket, zenét hívjuk segítségül, hogy rápillantsunk arra milyen egyszer fenn, egyszer lenn. Az érzelmek hullámain mibe, kibe kapaszkodhatunk? Viharban melyik hullám emel fel és melyik áraszt el, húz le a mélybe? Melyik hullám hátán tudunk biztonságban partot érni és melyik szippant be az örvénylő, habos hordalékkal a tenger mélyére? Küzdesz az ár ellen vagy hagyod, hogy a víz sodorjon?

A csoport egy elfogadó és megtartó kortárs közeget biztosít, amelyben az alkotás során átélt élmények segítik a kamaszok fejlődését, önmaguk belső világa és a környező világ kapcsolatainak pontosabb érzékelését, megértését.

Az intenzív nyári turnusok a következő tanév szocializáló csoportjaiként is működnek előválogatással. A csoportban való részvétel feltétele az előzetes szülőkonzultáció.

Szükség esetén a csoportba járó gyerekek diagnosztikája a Murmóban megoldott.

Vezeti:

A csoport: Kovács Petra komplex művészetterapeuta, zeneterapeuta és Pálos Anna képzőművészetterapeuta

B csoport: Kovács Petra komplex művészetterapeuta, zeneterapeuta és Veres Júlia klinikai szakpszcihológus
Maximális csoportlétszám: 8 fő

JELENTKEZÉS: csoport@murmo.hu

A kommunikáció könnyítése érdekében kérjük, hogy az email tárgyába
kérjük, írják bele, hogy "HULLÁMLOVAS CSOPORT"!
Köszönjük!

___________________________________________________________________________________________________

KONNEKT – AUTIZMUS SPECIFIKUS NYÁRI TERÁPIÁS  CSOPORT KAMASZOKNAK

hétfőtől péntekig naponta 14.00-17.00

A csoport célja a kortárs kapcsolatok segítése, a beilleszkedési és kommunikációs problémák, szülőktől való leválás, önállóság segítése, a hosszú nyári szünetben a kortárs közösségben való feltöltődés.

A csoportban elsősorban komplex művészetterápiás módszertannal dolgozunk, a felmerülő témák mentén szociális történetekkel, viselkedésterápiás eszköztárral kiegészítve. A művészetterápiás eszköztár használata során előzetes tudásra, művészeti tapasztalatokra nincs szükség, a művészeti eszközöket a kreativitás támogatására, az érzelmek kifejezésére és a kommunikáció segítésére használjuk. A csoport biztonságos, elfogadó és támogató közegében a csoport tagjai bemutathatják az őket foglalkoztató problémákat. A művészeti tevékenységek során lehetőséget adunk a csoport tagjainak az önkifejezésre, maguk megismerésére, a kísérletezésre. Fő célunk a feszültségek, a gátak, a szorongás oldása, új megküzdési stratégiák felkínálása és mozgósítása.

Akik még nem jártak korábban a Murmóban, a csoporthoz való csatlakozást megelőzően egy első konzultáción ismerkedünk meg a családdal, ahol részletesen átbeszélhetjük a fiatal igényeit, problémáit. A 14 éves korhatár indikatív. A serdülés elindulásával a fiatalokat foglalkoztató problémák átalakulnak. Vannak korábban és későbben érő fiatalok. A bekerülésnél az elsődleges szempontunk a fiatal motivációja és érdeklődése mellett, hogy az adott  csoport megfelelő terápiás közeget biztosít-e gyermekük számára. Erről is fogunk Önökkel beszélgetni az ismerkedő találkozás során.

Forma: Komplex művészetterápia kognitív viselkedésterápiás elemekkel.

Probléma fókusz:  Kortárs kapcsolatok hiánya, beilleszkedési és kommunikációs problémák, szülőktől való leválás, önállóság segítése.
(Középiskolában integráltan tanuló kamaszoknak.)

Csoport vezetői: Kovács Petra, komplex művészetterapeuta és Martsa Zsuzsa klinikai szakpszichológusLétszám: 8-10 fő

Életkor: 14-18 éves korosztály.

A csoportra jelentkezni az alábbi e-mail címen lehetséges: konnekt@murmo.hu


Továbbá szeretettel ajánljuk a Napraforgóház táborait melyekre a honlapjukon lehet jelentkezni!