Táborok

Táborainkat élmény alapon szervezzük, különféle művészeti ágak köré szervezve tematikusan (színház-, képző-, és filmművészet). Fontosnak tartjuk, hogy a napi 4-5 terápiás/fejlesztő óra mellett jusson idő a felszabadut játékra és kikapcsolódásra is, az iskolai tanév végeztével. A táborokba való bejutáskor előnyt élveznek azok a gyerekek, akik már járnak hozzánk, vagy a Napraforgó Házba, illetve szakmai közösségünk szakemberei ajánlásával érkeznek.

Akik eddig még nem jártak a Murmóban, azoknak egy első interjún kell részt venniük (szülők és gyermekek). Ha egy csoport új gyerekekből tevődik össze, akkor egy próba délutánon vesznek részt a tábor előtt 2-3 héttel. Erre azért van szükség, hogy a tábor vezetői módszerválasztásukkal célirányosabban fel tudjanak készülni a gyermekek speciális szükségleteire/igényeire. Erről a bejelentkezés jután a tábor vezetői adnak részletes tájékoztatást.

A tábor befejezésére is nagy hangsúlyt fektetünk, közös zárást szervezünk a családok számára, ahová várjuk a szülőket és a testvéreket egyaránt. Egyéni indokolt esetekben lehet ettől eltérés. A tábor utolsó napján a délután folyamán szülő konzultációkat tartunk, ahol visszajelzünk a gyermekükről, és átgondoljuk további javaslatainkat.

Táborainkban a Pro Juventa Alapítvány önkénetesei segítik a munkát.

Táboraink napirendje:

Beérkezés: 9.00- 9.30 között megérkezés.  Első alkalommal mindenképpen a szülőkkel együtt várjuk a gyerekeket.

Foglalkozások és szabad játék: 9.30- 12.30. Tízórai 10.30 körül.

Ebéd: 12.30-13.00  menzán

Foglalkozások és szabad játék: 13.00-15.30 A délutáni program része a relaxáció.

Uzsonna és napzárás: 15.30 - 16.00

Távozás: Délután 16.00- 16.15 között.

Jelentkezés módja: E-mailben a murmomail@murmo.hu címen illetve facebook oldalunkon folyamatosan 2020. május 31-ig. Tárgymegjelölésben kérjük beleírni a tábor nevét. Az első e-mail beérkezése után kiküldjük a jelentkezési lapot, és a szülői nyilatkozatot a táborozáshoz.

Részvteli szándékukat 15.000 Ft foglalási díjjal tudják megerősíteni.

Helyfoglalási díjat és a jelentkezési lap kitöltését a tábor előtt 1 hónappal kérjük elküldeni és befizetni.

Táborainkat támogatja Az Egészséges Lelkű ProJuventa Alapítvány, amihez támogatási kérelem formájában benyújthatják igényüket a rászorulók. A kérelem űrlapját kérhetik a pro.juventa.alapitvany@gmail.com e-mail címen.

Bármilyen kérdéssel keressék táboraink vezetőit központi e-mail címünkön.

SZERETETTEL VÁRJUK  GYERMEKÉT TÁBORAINKBAN!

 

PECSÉTVARÁZS– grafikai nyomatok

Grafikai tábor 8 – 13 éves gyerekeknek a Murmóban 

Várjuk azokat a gyerekeket, akik szeretnek rajzolni, alkotni, vágynak új technikák megismerésére. Ritka alkalom, hogy egyedi grafikai eljárásokat ismerhetnek és tanulhatnak meg az eziránt érdeklődő kalandvágyók.

Ami biztosan lesz: barangolás a fantázia birodalmában, varázstollak, pecsétkészítés, nyomhagyás, monotípia, papírnyomat, hidegtű, linómetszet, tárlatlátogatás, múzeumpedagógiai program és a hét végén egy kiállítás – saját művekből. Erre szeretettel hívjuk és várjuk a szülőket, nagyszülőket is.
A táborban annyi gyereket fogadunk csak, hogy lehetőség legyen mindenkire odafigyelni, egyéni képességei és érdeklődése szerint találunk ki fejlesztő játékokat, feladatokat az alkotáson kívül fennmaradó időben.
A  képzőművészet-terápia révén érzelmi, indulati életük fejlesztésére is hangsúlyt fektetünk, valamint lehetőség nyílik a gyerekek mélyebb megismerésére is.

A tábor maximális kapacitása 10 fő.

A tábor teljes ára tartalmaz napi háromszori étkezést meleg ebéddel, az utolsó napon egy kiállítás a gyermekek alkotásaiból, és egy tájékozódo konzultációt a gyermek aktuális pszichés állapotáról, javaslatot a továbbiakra. Saját nyomataikat, eredeti grafikáikat haza is vihetik a gyerekek.

A tábort támogatja a Pro Juventa Alapítvány. Támogatási kérelmet küldhetnek jelentkezőink a pro.juventa.alapitvany@gmail.com e-mail címre.

A tábort vezető szakmeber több, mint két évtizede szervez hasonló tematikájú heteket és nagy tapasztalatra tett szert művészeti hetek lebonyolításában olyan gyerekekkel is, akiknek nehezen megy a csoporthoz, szabályokhoz való alkalmazkodás.

Táborvezető: Komáromi Erzsébet Katalin művészetterapeuta, textilművész


A SASTOLL NYOMÁBAN 

Meseterápia és pszichodráma tábor  9-12 éves gyerekeknek.

Táborunkba egy indián mese segítő, ősi bölcsességét és a gyerekek kifogyhatatlan kreativitását hívjuk segítségül, hogy a hét zárására mindenki közelebb jusson belső erőforrásaihoz, felvérteződjön olyan képességekkel, készségekkel, aminek segítségével jobban meg tud küzdeni külső, belső ellenfeleivel.

Várjuk azokat a 9-12 éves gyerekeket, akik kíváncsiak arra, hogy milyen is volt régen egy indián beavatás. Kíváncsiak arra, hogyan, kitől lehet megtanulni látni a sötétben? Hogyan tud segíteni sok-sok állat abban, hogy kitartóbbak, ügyesebbek, merészebbek, bátrabbak legyünk.

A táborban a meseterápia és a pszichodráma foglalkozások biztonságos kerete fonódik össze, és nyújt feltöltődési, énerősítési, fejlődési lehetőségeket szorongó, aktív, játszani szerető gyerekek számára.

Ami biztosan lesz: játék, fantázia, kreativitás

A tábor maximális kapacitása: 10 fő

A tábor teljes ára tartalmazza a napi háromszori étkezést meleg ebéddel. Az egész napos foglalkozásokat, és a tájékozódó konzultációt a gyermek aktuális pszichés állapotáról.

A tábort támogatja a Pro Juventa Alapítvány. Támogatási kérelmet küldhetnek jelentkezőink a pro.juventa.alapitvany@gmail.com e-mail címre.

Táborvezetők: Forgács Eszter - pszichológus, zeneterapeuta, gyermekpszichodramatista

                             Dr. Sztanó Flóra – gyermekpszichiáter, Metamorphoses meseterapeuta

 


Továbbá szeretettel ajánljuk a Napraforgóház táborait melyekre a honlapjukon lehet jelentkezni!