Táborok, intenzív terápiás hetek

Táborainkat, intenzív terápiás heteinket élmény alapon szervezzük, különféle művészeti ágak köré szervezve tematikusan (színház-, képző-, és filmművészet). Fontosnak tartjuk, hogy a napi 4-5 terápiás/fejlesztő óra mellett jusson idő a felszabadut játékra és kikapcsolódásra is, az iskolai tanév végeztével. A táborokba való bejutáskor előnyt élveznek azok a gyerekek, akik már járnak hozzánk, vagy a Napraforgó Házba, illetve szakmai közösségünk szakemberei ajánlásával érkeznek.

Akik eddig még nem jártak a Murmóban, vagy nem ismerik a tábor vezetőit, azoknak egy első interjún kell részt venniük (szülők és gyermekek), ezért legalább 1 hónappal a tábor leőtt tudnak jelentkezni a teljesen új családok a táborokba. Ha egy csoport új gyerekekből tevődik össze, akkor egy próba délutánon vesznek részt a tábor előtt 2-3 héttel. Erre azért van szükség, hogy a tábor vezetői módszerválasztásukkal célirányosabban fel tudjanak készülni a gyermekek speciális szükségleteire/igényeire. Erről a bejelentkezés jután a tábor vezetői adnak részletes tájékoztatást.

A táboraink, intenzív terápiás heteink befejezésére is nagy hangsúlyt fektetünk, közös zárást szervezünk a családok számára, ahová várjuk a szülőket és a testvéreket egyaránt. Egyéni indokolt esetekben lehet ettől eltérés, amit az elköteleződés folyamatában megbeszélünk mindenkivel.

A tábor utolsó napján a délután folyamán szülő konzultációkat tartunk, ahol visszajelzünk a gyermekükről, és átgondoljuk további javaslatainkat.

Táborainkban, intenzív terápiás heteinkben a Pro Juventa Alapítvány önkénetesei segítik a munkát.

Egész napos táboraink napirendje:

Beérkezés: 9.00- 9.30 között megérkezés.  Első alkalommal mindenképpen a szülőkkel együtt várjuk a gyerekeket.

Foglalkozások és szabad játék: 9.30- 12.30. Tízórai 10.30 körül. 3 terápiás óra.

Ebéd: 12.00-12.30  menzán vagy hozott ételt elfogyasztva

Foglalkozások és szabad játék: 13.00-15.30 A délutáni program része a relaxáció. 2 terápiás óra.

Uzsonna és napzárás: 15.30 - 16.00

Távozás: Délután 16.00- 16.15 között.

Az ettől eltérő beosztású hetekről pontosabb információval a csoportok vezetői szolgálhatnak.

Jelentkezés módja: az alábbi

Tárgymegjelölésben kérjük beleírni a tábor nevét. Az első e-mail beérkezése után kiküldjük a jelentkezési lapot, és a szülői nyilatkozatot a táborozáshoz. A járványhelyzet miatt egy belső űrlapot kell kitölteniük a jelentkezőknek.

Táborok díját a terápiás órákkal  számoljuk, az étkezés költsége napi 1000 Ft.

A részvételi díjat kiválaszathatják a szülők az alábbiak szerint:

  • Támogatott díj: 5000 Ft/ terápiás óra ami egy héten 125.000 Ft (25 terápiás óra a héten)
  • Önköltségi díj: 6000 Ft / terápiás óra ami egy héten 150.000 Ft (25 terápiás óra a héten)
  • Támogatói díj: 7000 / terápiás óra ami egy héten 175.000 Ft (25 terápiás óra a héten) A támogatói díj választásával Önök lehetővé teszik más, a teljes díjat kifizetni nem tudó gyerekek hozzáférését ehhez a terápiás lehetőséghez.

Az intenzív terápiás táborok díjai aszerint alakulnak, ahány terápiás óra van a héten. Ha nem egyértelmű, mennyi terápiás órát tartalmaz a hét, az adott tábor vezetőjével egyeztethetik.

Részvételi szándékukat 50.000 Ft foglalási díjjal tudják megerősíteni, vagy a teljes tábordíj kifizetésével.

Helyfoglalási díjat és a jelentkezési lap kitöltését a tábor előtt 1 hónappal kérjük elküldeni és befizetni.

Táborainkat támogatja Az Egészséges Lelkű Pro Juventa Alapítvány, amihez támogatási kérelem formájában benyújthatják igényüket a rászorulók, amennyiben az adott tábor mögött van alapítványi háttér az eszközökön túl. Erről érdeklődhetnek és a kérelem űrlapját kérhetik a pro.juventa.alapitvany@gmail.com e-mail címen.

Bármilyen kérdéssel keressék táboraink, intenzív terápiás heteink vezetőit központi e-mail címünkön: murmomail@murmo.hu.

SZERETETTEL VÁRJUK  GYERMEKÉT TÁBORAINKBAN!

 

PECSÉTVARÁZS EGY NAPOS KÉPZŐMŰVÉSZETI MŰHELY– grafikai nyomatok 

Grafikai nap 12– 14 éves gyerekeknek a Murmóban 10.00-16.00 óráig (Murmo 1) 

Ebben az évben egy napra várjuk azokat a gyerekeket, akik szeretnek rajzolni, alkotni, vágynak új technikák megismerésére.

Ritka alkalom, hogy egyedi grafikai eljárásokat ismerhetnek és tanulhatnak meg az eziránt érdeklődő kalandvágyók.

Ami biztosan lesz: barangolás a fantázia birodalmában, varázstollak, pecsétkészítés, nyomhagyás, monotípia, papírnyomat, hidegtű, linómetszet, tárlatlátogatás, múzeumpedagógiai program és a hét végén egy kiállítás – saját művekből. Erre szeretettel hívjuk és várjuk a szülőket, nagyszülőket is.
A táborban annyi gyereket fogadunk csak, hogy lehetőség legyen mindenkire odafigyelni, egyéni képességei és érdeklődése szerint találunk ki fejlesztő játékokat, feladatokat az alkotáson kívül fennmaradó időben.
A  képzőművészet-terápia révén érzelmi, indulati életük fejlesztésére is hangsúlyt fektetünk, valamint lehetőség nyílik a gyerekek mélyebb megismerésére is.

A tábor maximális kapacitása 8 fő.Minimális 5 fő.

A nap díja tartalmazza napi háromszori étkezést meleg ebéddel.  Saját nyomataikat, eredeti grafikáikat haza is vihetik a gyerekek.

A tábort vezető szakmeberek több, mint két évtizede szerveznek hasonló tematikájú heteket és nagy tapasztalatra tettek szert művészeti hetek lebonyolításában olyan gyerekekkel is, akiknek nehezen megy a csoporthoz, szabályokhoz való alkalmazkodás.

JELENTKEZÉS: csoport@murmo.hu 'PECSÉTVARÁZS NAP' tárgy megjelöléssel.

Támogatott díj: 20.000 Ft/nap
Önköltségi díj: 30.000 Ft/nap
Támogatói díj: 40.000 Ft/nap

Táborvezetők: Komáromi Erzsébet Katalin művészetterapeuta, textilművész, Pap Erika klinikai szakpszichológus, szimbólumterapeuta, MBT-A terapeuta


ILLABEREK - 2024. június 24-28.

Komplex művészetterápiás tábor kisiskolásoknak (Murmo 1)
(hipp-hopp, ott legyek, ahol akarok.....)

FIGYELEM! Azok a gyerekek, akik ebben a tanévben intenzív munkában vettek részt, nagyobb összegű alapítványi támogatásra jogosultak.

Azokat a 8-11 éves gyerekeket várjuk az egész napos csoportba, akik számára az iskolai élet vagy akik számára az iskola elvárásai, a rendszeres napi feladatok elvégzése, a napirend betartása, a számítógéphasználat vagy az étkezés nehézségekkel, konfliktusokkal jár, vagy akik nehezen illeszkedtek a közösségbe, testvéreikkel nehezen találják meg a hangot, sokat szoronganak.

Azokat a gyerekeket is várjuk, akik családi krízis, betegség vagy trauma miatt megterhelődtek.

A csoportban művészetterápiás módszerek biztonságos, játékos közegében lehetőséget adunk a gyerekeknek az önkifejezésre, maguk megismerésére, a kísérletezésre. Fő célunk az érzelmi gátak, feszültségek oldása, megküzdési stratégiák felkínálása és mozgósítása.

Szükség esetén a csoportba járó gyerekek diagnosztikája a Murmóban megoldott.

A táborban való részvétel feltétele az előzetes szülőkonzultáció.

Vezetik: Pálos Anna művészetterapeuta, iparművész, Kovács Petra komplex művészetterapeuta, zeneterapeuta

Maximális csoportlétszám: 8 fő

JELENTKEZÉS: A képernyő jobb oldalán lévő linken.

A kommunikáció könnyítése érdekében kérjük, hogy az email tárgyába kérjük, írják bele, hogy "ILLABEREK tábor"!
Köszönjük!

_________________________________________________________________________________________________

TITKOS AJTÓ - 2024. Július 22-26.

Gyermekpszichodráma tábor  9-12 éveseknek (Murmo 2)

Ezen a terápiás héten megnézzük, mi lehet a titkos ajtó mögött a kinti világban és a belső világunkban. Hogyan lehet megtalálni a kincseket, és ebben hogyan tudunk egymásra számítani. Milyen eszközeinek vannak, ha fárasztó vagy veszélyes tájra bukkanunk?

Eszközeinek a történetírás, a drámajáték, a mozgás, a relaxáció és az alkotás lesznek, ezek a módszerek segítik, hogy a terápiás hétre érkező gyerekek szorongása csökkenjen, jobban tudjanak egymáshoz kapcsolódni, jobban tudják érzéseiket, indulataikat szabályozni.

A tábor maximális kapacitása: 10 fő

A tábor teljes ára tartalmazza a napi háromszori étkezést meleg ebéddel, a foglalkozásokat, a tájékozódó konzultációt a gyermek aktuális pszichés állapotáról és a rövid visszajelzést a szülők részére.

A pénteki napon a foglalkozások az ebéddel érnek véget, ezután rövid visszajelzést adunk a szülők részére.

JELENTKEZÉS: A képernyő jobb oldalán lévő linken.

Az intenzív nyári turnusok a következő tanév szocializáló csoportjaiként is működnek előválogatással. Ebben a csoportban való részvétel feltétele is az előzetes szülőkonzultáció és írásos javaslat.

Táborvezetők: Mészár Zsófia klinikai szakpszichológus, pszichodinamikus mozgás- és táncterapeuta és Veres Júlia klinikai szakpszichológus, gyermekjátékdráma-vezető, pszichodráma vezető

______________________________________________________________________________________________

HULLÁMLOVAS 

15 terápiás órás intenzív művészetterápiás délelőtti csoport 14-17 éves kamaszoknak

FIGYELEM! Azok a gyerekek, akik ebben a tanévben intenzív munkában vettek részt, nagyobb összegű alapítványi támogatásra jogosultak.

Időtartam: 9.00-12.00

"A" hét: 2024. július 1-5. (Murmo 1)

"B" hét: 2024. július 15-19.  (Murmo 1)

Nyári egyhetes csoportunkban azokat a kamaszokat szeretnénk komplex művészetterápiás eszközeinkkel elérni és támogatni, akik számára a kamaszkori krízis érzelmi hullámai  erős szorongást, hangulati ingadozást, a társas kapcsolatok leépülését vagy az alvási és étkezési szokások megváltozását eredményezte.

Olyan 14-17 éves középiskolások jelentkezését várjunk, akik problémáik mentén szeretnék magukat jobban megismerni, akik kíváncsiak arra, hogy miért érzik magukat néha tanácstalannak, motiválatlannak, idegesnek vagy lehangoltnak. A művészetterápiás csoport segíthet azoknak, akik gyakran kerülnek konfliktusba másokkal, illetve sokszor élnek meg stresszt vagy feszültséget hétköznapi helyzetekben.

A művészeti képeket, zenét hívjuk segítségül, hogy rápillantsunk arra milyen egyszer fenn, egyszer lenn. Az érzelmek hullámain mibe, kibe kapaszkodhatunk? Viharban melyik hullám emel fel és melyik áraszt el, húz le a mélybe? Melyik hullám hátán tudunk biztonságban partot érni és melyik szippant be az örvénylő, habos hordalékkal a tenger mélyére? Küzdesz az ár ellen vagy hagyod, hogy a víz sodorjon?

A csoport egy elfogadó és megtartó kortárs közeget biztosít, amelyben az alkotás során átélt élmények segítik a kamaszok fejlődését, önmaguk belső világa és a környező világ kapcsolatainak pontosabb érzékelését, megértését.

Az intenzív nyári turnusok a következő tanév szocializáló csoportjaiként is működnek előválogatással. A csoportban való részvétel feltétele az előzetes szülőkonzultáció és írásos javaslat.

Szükség esetén a csoportba járó gyerekek diagnosztikája a Murmóban megoldott.

Vezeti:

"A" hét: Kovács Petra komplex művészetterapeuta, zeneterapeuta és Pálos Anna képzőművész, művészetterapeuta

"B" hét: Kovács Petra komplex művészetterapeuta, zeneterapeuta és Mészár Zsófia klinikai szakpszichológus

Maximális csoportlétszám: 8 fő

JELENTKEZÉS: A képernyő jobb oldalán lévő linken.

_________________________________________________________________________________________________

KONNEKT – AUTIZMUS SPECIFIKUS NYÁRI TERÁPIÁS  CSOPORT KAMASZOKNAK  - 2024. július 15-18.

FIGYELEM! Azok a gyerekek, akik ebben a tanévben intenzív munkában vettek részt, nagyobb összegű alapítványi támogatásra jogosultak.

hétfőtől péntekig naponta 13.00-16.00 (Murmo 1)

A csoport célja a kortárs kapcsolatok segítése, a beilleszkedési és kommunikációs problémák, szülőktől való leválás, önállóság segítése, a hosszú nyári szünetben a kortárs közösségben való feltöltődés.

A csoportban elsősorban komplex művészetterápiás módszertannal dolgozunk, a felmerülő témák mentén szociális történetekkel, viselkedésterápiás eszköztárral kiegészítve. A művészetterápiás eszköztár használata során előzetes tudásra, művészeti tapasztalatokra nincs szükség, a művészeti eszközöket a kreativitás támogatására, az érzelmek kifejezésére és a kommunikáció segítésére használjuk. A csoport biztonságos, elfogadó és támogató közegében a csoport tagjai bemutathatják az őket foglalkoztató problémákat. A művészeti tevékenységek során lehetőséget adunk a csoport tagjainak az önkifejezésre, maguk megismerésére, a kísérletezésre. Fő célunk a feszültségek, a gátak, a szorongás oldása, új megküzdési stratégiák felkínálása és mozgósítása.

Akik még nem jártak korábban a Murmóban, a csoporthoz való csatlakozást megelőzően egy első konzultáción ismerkedünk meg a családdal, ahol részletesen átbeszélhetjük a fiatal igényeit, problémáit. A 14 éves korhatár indikatív. A serdülés elindulásával a fiatalokat foglalkoztató problémák átalakulnak. Vannak korábban és későbben érő fiatalok. A bekerülésnél az elsődleges szempontunk a fiatal motivációja és érdeklődése mellett, hogy az adott  csoport megfelelő terápiás közeget biztosít-e gyermekük számára. Erről is fogunk Önökkel beszélgetni az ismerkedő találkozás során.

Forma: Komplex művészetterápia kognitív viselkedésterápiás elemekkel.

Probléma fókusz:  Kortárs kapcsolatok hiánya, beilleszkedési és kommunikációs problémák, szülőktől való leválás, önállóság segítése.
(Középiskolában integráltan tanuló kamaszoknak.)

Csoport vezetői: Kovács Petra, komplex művészetterapeuta

Létszám: 8-10 fő

Életkor: 14-17 éves korosztály.

JELENTKEZÉS: A képernyő jobb oldalán lévő linken.

_________________________________________________________________________________________________

BECSÖNGETŐ - ISKOLÁRA HANGOLÓ CSOPORT - 2024. aug. 21-23.

FIGYELEM! Azok a gyerekek, akik ebben a tanévben intenzív munkában vettek részt, nagyobb összegű alapítványi támogatásra jogosultak.

Célunk, hogy a gyerekek ügyesebben, sikeresebben tudjanak a közösségben barátkozni, saját és mások igényeit megérteni, nehéz vagy stresszes helyzeteket megoldani. Az eszköztárunk komplex.

Művészetterápiás eszközökkel (zene, képzőművészet, mozgás) a csoportban résztvevő gyerekek társas interakcióit bátorítjuk, a nehézséget okozó helyzeteket szociális történetekkel, vizuális eszközökkel  és viselkedésterápiás ötletekkel megközelítve keresünk megoldási stratégiákat. Törekszünk arra, hogy a résztvevő gyerekek a csoportban egymással pozitív kapcsolatokat tudjanak kialakítani, ami a hétköznapi közösségi életben is segítheti őket a jó kapcsolatok kialakításában és a rossz kapcsolatok felismerésében.

Akik még nem jártak korábban a Murmóban, a csoporthoz való csatlakozást megelőzően egy első konzultáción ismerkedünk meg a családdal, ahol részletesen átbeszélhetjük a gyermekek igényeit, problémáit.

Probléma fókusz:  Kortárs kapcsolatok hiánya, beilleszkedési és kommunikációs problémák, szülőktől való leválás, önállóság segítése.

Csoport vezetői: Tóth Zsuzsa gyógypedagógus és Kovács Petra komplex művészetterapeuta

Létszám: 6-8 fő

Életkor: 6-8 éves korosztály.

JELENTKEZÉS: A képernyő jobb oldalán lévő linken.

_________________________________________________________________________________________________

CSIPET-CSAPAT  ISKOLÁRA HANGOLÓ CSOPORT  - 2024. aug. 21-23.

hétfőtől péntekig naponta 14.00-17.00 (Murmo 1)

Iskolára hangoló művészetterápiás keretekbe illesztett intenzív szociális és kommunikációs készséget fejlesztő csoport.

Célunk, hogy a gyerekek ügyesebben, sikeresebben tudjanak a közösségben barátkozni, saját és mások igényeit megérteni, nehéz vagy stresszes helyzeteket megoldani. Az eszköztárunk komplex.

Művészetterápiás eszközökkel (zene, képzőművészet, mozgás) a csoportban résztvevő gyerekek társas interakcióit bátorítjuk, a nehézséget okozó helyzeteket szociális történetekkel, vizuális eszközökkel  és viselkedésterápiás ötletekkel megközelítve keresünk megoldási stratégiákat. Törekszünk arra, hogy a résztvevő gyerekek a csoportban egymással pozitív kapcsolatokat tudjanak kialakítani, ami a hétköznapi közösségi életben is segítheti őket a jó kapcsolatok kialakításában és a rossz kapcsolatok felismerésében.

Akik még nem jártak korábban a Murmóban, a csoporthoz való csatlakozást megelőzően egy első konzultáción ismerkedünk meg a családdal, ahol részletesen átbeszélhetjük a gyermekek igényeit, problémáit.

Probléma fókusz:  Kortárs kapcsolatok hiánya, beilleszkedési és kommunikációs problémák, szülőktől való leválás, önállóság segítése.

Csoport vezetői: Tóth Zsuzsa gyógypedagógus és Kovács Petra komplex művészetterapeuta

Létszám: 6-8 fő

Életkor: 10-13 éves korosztály.

JELENTKEZÉS: A képernyő jobb oldalán lévő linken.

_________________________________________________________________________________________________

SZOKOM HETEK - ASD SPECIFIKUS MÓDSZEREKKEL

SZOKOM - fél napos iskolaelőkészítő, kifejezetten iskolába készülő nagycsoportosoknak, 2024. június 24-28.

SZOKOM - fél napos kiskamasz (11-14 év),  2024. július 29. -augusztus 2.

A csoport célja: a szociális- és kommunikációs készségek fejlesztésén keresztül a társas kapcsolatok kialakítása és fenntartása, a közösségbe való beilleszkedés segítése a személyes térben.

Fejlesztendő készségek:
-érzelmek felismerése és kifejezése
-szociális szabályok megismerése, megértése
-kapcsolatok fenntartása, együttműködés, problémamegoldás
-önértékelés, önvédelem, asszertivitás
-verbális- és nonverbális kommunikációs eszközök használata
-szorongáskezelés
-mentalizációs készségek fejlesztése

Módszerek:
-kognitív-viselkedésterápiás elemek (pl. jutalmazás, megerősítés)
-autizmussecifikus eszközök (pl. vizuális megjelenítés, szociális történetek)
-szociális tanulás, modellnyújtás
-szerepjáték, helyzetgyakorlatok
-kreatív, alkotó tevékenységek
-kooperatív játékok

Akik még nem jártak korábban a Murmóban, a csoporthoz való csatlakozást megelőzően egy első konzultáción ismerkedünk meg a családdal, ahol részletesen átbeszélhetjük a gyermekek igényeit, problémáit.

Probléma fókusz:  Kortárs kapcsolatok hiánya, beilleszkedési és kommunikációs problémák, szülőktől való leválás, önállóság segítése.

Csoport vezetői 2024. június 24-28.: Tóth Zsuzsa gyógypedagógus és Nagy Dóra gyógypedagógus

Csoport vezetői 2024. július 29. -augusztus 2.: Tóth Zsuzsa gyógypedagógus és Mészár Zsófia klinikai szakpszichológus

Létszám: 6-8 fő

Életkor: 10-14 éves korosztály.

JELENTKEZÉS: A képernyő jobb oldalán lévő linken.

_________________________________________________________________________________________________

SAJÁT TÖRTÉNETEM - KÖNYV KÉSZÍTŐ HÉT -  2024. július 1-5.

Hétfőtől péntekig naponta 14.00-17.-00 (Murmo 1)

Ezen az intenzív művészetterápiás héten várjuk azokat a kamaszokat, akik ősztől intenzív, komplex programunkba fognak járni vagy még érlelik motivációjukat.

Várjuk, akik nehezen találják meg a helyüket a világban, érzelmileg bizonytalannak érzik magukat, nehezen alakítanak szociális kapcsolatokat, úgy érzik megfordult velük a világ és nem értik mi zajlik bennük és körülöttük. Ez a tábor segít a fiatalnak önmagában eligazodni, megtalálni saját történetét. Mindezt kreatív, képzőművészet terápiás eszközök felhasználásával, egy biztonságos térben, a Murmoban, kortárs közegben. Az alkotás, a képi kifejezés segít, hogy mindenki ránézzen önmagára, képes legyen kifejezni érzéseit, ami egyben arra is rávezeti, hogy jobban megismerje, megértse a másikat.

Ez a csoport segít a Murmo komplex programjába „belekostolni” azáltal, hogy egy intenzív hét alatt beletekinthetnek a fiatalok abba milyen módszer mentén működik a csoportterápia a Murmoban.

Az 5 nap meghatározott tematika, m mentén folyik. Első nap fokozatos megismerkedés egymással, az eszközökkel, majd a továbbiakban mindenki egy komplex művészetterápiás módszer segítségével kitalálja saját meséjét, elkészíti a storyboardot hozzá, az illusztrációkat és végül összeállítjuk a személyes, egyedi „művész” könyveket. Minden napnak meg lesz a feladata, amit kiértékelünk közösen. A hét végén, a fejlődést szolgáló élményeken kívül, első könyvét is magával viheti mindenki. A hét alatt folyó munka terápiás, (önismeret, önkifejezés fejlesztés, komunikációs és megküzdési technikák gyakorlása, érzelmi szabályozás, szorongás kezelés) diagnosztikus jelentőséggel is bír. A hét végén ezekről visszajelzést adunk.

A csoportba érkezés feltétele egy előzetes szülő konzultáció.

A csoport vezetője: Pálos Anna képzőművész, művészetterapeuta és Isépy Réka klinikai szakpszichológus

Létszám: 6-8 fő

Életkor: 14-17 éves korosztály.

JELENTKEZÉS: A képernyő jobb oldalán lévő linken.

_________________________________________________________________________________________________

TAN-TECH tanulásmódszertani intenzív hét - 2024. Augusztus 27 - 30.

Keddtől péntekig naponta 9:00 – 13:00 (Murmo 2)

A csoportokba olyan tanulásban motivált fiatalokat várunk, akik szeretnének közelebbről megismerkedni saját tanulási stílusukkal, és nyitottak arra, hogy a tanulásuk hatékonyabbá tétele érdekében új technikákat, módszereket sajátítsanak el, enyhítve ezzel a tanuláshoz kapcsolódó esetleges szorongást, nehézségeket. A célunk, hogy a résztvevők közelebb kerüljenek az önálló, hatékony, sztresszmentes tanuláshoz.

A hét során a tanulásra, gondolkodásra, figyelemre fókuszáló önismereti kérdések mellett lehetőség nyílik az egyéni tanulási stílusokhoz illeszkedő leghatékonyabb technikák megismerésére, használatuk elmélyítésére. Gyakorlatokat, módszereket ismerhetnek meg – többek között - a figyelem fókuszálására, a gondolkodási műveletek gördülékenyebbé tételére, memória fejlesztésére és az időgazdálkodás megszervezésére, valamint mnemotechnikákat is elsajátítunk.

A csoportba kerülés feltétele egy előzetes szülőkonzultáció, valamint egy egyéni, tanulásmódszertani fókuszú interjú és felmérés a fiatallal.

A csoport vezetője: Nagy Dóra gyógypedagógus

Létszám: 4-5 fő

Életkor: 14-18 éves korosztály

JELENTKEZÉS: A képernyő jobb oldalán lévő linken.


Továbbá szeretettel ajánljuk a Napraforgóház táborait melyekre a honlapjukon lehet jelentkezni!