Diagnosztikai csoport – Minden hónap első és második szerdáján

Diagnosztikai csoport – Minden hónap első és második szerdáján

Forma: Diagnosztikus célú csoportos mgefigyelés

Probléma fókusz: Minden olyan nehézségnél javasoljuk, ahol a tünetképződésben szerepe van a kapcsolódási nehézségeknek, közösségben betöltött szerepeknek, élményeknek, viselkedésnek.

Módszertan: Verbális és non-verbális módszertanok ötvözete. Hatképes történet módszere.
Nem a gyermek kézügyessége, rajzkészsége, vagy zenei hallása van a fókuszban. Többek között arra vagyunk kíváncsiak, hogyan tud alkalmazkodni társaihoz, a csoport vezetőihez, a feladathoz. Tud-e figyelni, és ha igen meddig, életkorának megfelelő kognitív-, érzelmi-, indulati- és szociális készségekkel van-e jelen a csoporton? Tud-e együttműködni kortársaival, hogyan viseli a frusztrációt, miként tudja kifejezni érzelmeit, gondolatait egy közösségben?
A résztvevők aktuális állapotához, életkorához és fejlettségi szintjéhez alakítjuk 2×50 perces csoportjainkat, ahonnan a gyerekek -még ha nehezen is jönnek be-, egy közös játék élményével fognak hazamenni.

Alkalmak száma: Havonta 2 alkalommal szervezzük ezt a csoportot. Egy gyereknek két egymást követő alkalmon kell részt vennie a korosztáláyban. A csoport után összefoglalót kapnak a családok, igény szerint szülő konzultációra is jöhetnek.

Azok a családok, akik komplex diagnosztika részeként jönnek erre a csoprotra, azoknak a viszgálatot kérő terapeutájuk kapja meg a véleményt.

Csoport vezetői lehetnek: Pap Erika, klinikai szakpszichológus, Komáromi Erzsébet Katalin, művészetterapeuta és Kovács Petra, komplex művészetterapeuta, zeneterapeuta, RGM mesterterapeuta és a Murmo team tagjai

Maximális létszám: Min 4 max 8 fő

Életkor: 4-18 éves korosztály

A csoportra jelentkezni az alábbi e-mail címen lehetséges: csoport@murmo.hu

Event Timeslots (1)

Szerda
-