NAGYIZENE – prevenciós zeneterápiás csoport

NAGYIZENE – prevenciós zeneterápiás csoport

Forma: Prevenciós

Probléma fókusz: Memória működésének szintentartása, mozgáskoordináció, egyensúly, figyelem-, és végrehajtó funkciók, idegrendszeri rugalmasság.

Módszertan: Kognitív, motoros- és szociális készségek karbantartása zeneterápiával.

A Nagyizene prevenciós csoportunk célja a memória működésének szintentartása, mozgáskoordináció, egyensúly, figyelem-, és végrehajtó funkciók, idegrendszeri rugalmasság megőrzése és szociális készségek karbantartása.

A Nagyizene egy kreatív hobbi és egy jó csapat, egy kis közösség, amelyben az együtt zenélés örömét hétről hétre átélhetik a csoporttagok. Felidézzük és „leporoljuk” régi, gyerekkori kedvenc nótáinkat és új dalokkal bővítjük a repertoárt. Kreatív zenei játékokat tanulunk, amit otthon, családi körben is játszhatunk a gyerekekkel, ha esik az eső, lábadozó unokát kell lefoglalni vagy ha összejönnek a nagyszülőknél az unokatestvérek.

…..és, persze élvezzük a zene pozitív élettani hatásait a keringésre, idegrendszerre és a mozgásszervek rugalmasságára, a memóriára, a koncentrációra.

Kovács Petra 2014 óta működő csoportjába aktív és már nyugdíjas nagyszülők járnak, akik szeretnek a közelben vagy távolabb élő unokákkal és a maguk jó kedvére énekelni, zenélni. Zenei előképzettség nem szükséges, de nem is akadály, mert a közös gyakorlás során mindenki a saját ismereteire építve képes bekapcsolódni és fejlődni.

Alkalmak száma: Hetente egyszer, lassú nyílt csoport működési rendszerében.

Csoport vezetője: Kovács Petra, komplex művészetterapeuta, zeneterapeuta, RGM mesterterapeuta

Maximális létszám: Min 4 max 10 fő

Életkor: 65+  korosztály.

A csoportba folyamatosan várjuk az új érdeklődő Nagyikat!

A csoportra jelentkezni az alábbi e-mail címen lehetséges: nagyizene@murmo.hu

Event Timeslots (1)

Szerda
-