SZABAD KIKÖTŐ –képzőművészetterápiás gyermekpszichiátriai rehabilitációs csoport pszichoterápiás fókusszal – Lotilko Program része MOL Alapítvány támogatott csoportja

SZABAD KIKÖTŐ –képzőművészetterápiás gyermekpszichiátriai rehabilitációs csoport pszichoterápiás fókusszal – Lotilko Program része MOL Alapítvány támogatott csoportja

Programunk fő célkitűzése, hogy a gyermekpszichiátrián kezelt gyerekeknek hosszú távú művészet(pszicho)terápiás segítséget nyújtsunk, komplex kezelési rendszerben.

Azokat a gyerekeket szeretnénk speciális terápiás eszközeinkkel elérni és támogatni, akik pszichiátriai osztályon, esetleg pszichiátriai gondozóban megfordultak súlyos pszichés állapotaik miatt. Célunk a megbillent személyiség megfelelő stabilizálása abban az esetben, amikor hosszú távú megtartásra és terápiára van szükség.

Célcsoportunk olyan 11-14 éves gyerekekből áll, akik gyermekpszichiátriai problémákban érintettek, súlyos hangulatzavarral, személyiségfejlődési elakadással, egyéb szorongásos vagy-, magatartás zavarral küzdenek.

A programmal felkínáljuk annak a lehetőségét, hogy ezen gyerekekkel folyatott munka hosszabb távon és hatékonyan folytatódjon a kórházi kezelést követően. Rejtett személyiségtartalmaikat, és működő személyiségrészeik hatékony mobilizálásán dolgozunk a csoportfolyamatban a képzőművészeti és drámaelemekre épített művészetterápiával a szimbólumetrápia mószertanát is beépítve.

A programban együtt dolgozunk szükség esetén a gyermek kezelőorvosával, egyéni terapeutájával és a család családterapeutáival.

Jelentkezés feltétele kórházi utalás esetén:
– Kórházi zárójelentés.
– A rendszeres szülő konzultáción való részvétel.
– Annak elfogadása, hogy szükség esetén felvesszük a kapcsolatot a gyermek kezelőorvosával.

Térítési díjak:
– A csoport 100%ban finanszírozott. Heti rendszerességel 2 terápiás óra ingyenes.
– A szülő konzultációk díjazása egyéni megállapodás szerint történik. Erre is igényelhető alapítványi támogatás.

A csoport ideje: csütörtökön 16.00- 17.30 óráig tart a 2021/2022-es tanév végéig. Lassú nyílt csoport keretében működünk.
A csoportba járó gyerkeink terápiás táborban való részvételét javasoljuk és támogatjuk júniusban.

Jelentkezés módja: Elköteleződési szándékukat kérjük írásban jelezzék a szülők a csoport@murmo.hu e-mail ’Szabad kikötő’ tárgymegjelöléssel.
Támogatási kérelmüket benyújthatják a pro.juventa.alapitvany@gmail.com e-mail címen.

Jelentkezés után megbeszélünk egy első találkozást, ahol az édesanyával vagy a szülőkkel első interjút folytatunk, és megismerkedünk a gyermekkel is.

A csoport vezetői:
Komáromi Erzsébet Katalin művészetterapeuta, iparművész
Pap Erika klinikai szakpszichológus, szimbólumterapeuta

SZERETETTEL VÁRJUK A GYEREKEKET!

A csoportra jelentkezni az alábbi e-mail címen lehetséges: szabadkikoto@murmo.hu

Event Timeslots (1)

Csütörtök
-